Intervju za posao

Dovoljan je samo sekund da steknemo prvi utisak o osobi koju vidimo prvi put u životu, a za samo četiri minuta razgovora ćemo o toj osobi oformiti tako čvrsto mišljenje da će biti potrebno desetak susreta da bismo to mišljenje promenili. Sigurno je da želite da ostavite takav utisak  kod poslodavca da vas želi u svom timu.

Svi kandidati koji apliciraju za određeno radno mesto imaju jedan cilj: da budu pozvani na intervju. Šta obezbeđuje da vas poslodavac pozove na razgovor, osim dobro napisane radne biografije? Samim tim što ste pozvani, pružena vam je šansa da i lično predstavite sebe i nađete se u užem krugu.

Na selekcionom intervjuu postoje dve strane: vi kao kandidat, i poslodavac. Obe strane se međusobno procenjuju. Vama se pruža mogućnost da obrazložite sve što ste naveli u biografiji, ali i da upoznate kompaniju i potencijalno poslovno okruženje. Sa druge strane, poslodavac želi da predstavi kompaniju i stvori što potpuniju sliku o kandidatu. Tokom selekcionog intervjua poslodavac ocenjuje motivaciju kandidata, njegove komunikacione veštine i ličnost, kao i potencijalni doprinos kandidata kompaniji. Očigledno je da je reč o obostranom interesu, i poslodavca i zaposlenog, da selekcionim intervjuom prikupi što je moguće više korisnih informacija o drugoj strani. Može se desiti da ćete tokom selekcionog procesa biti pozvani više puta zbog velikog broja prijavljenih kandidata.

IntervjuPo svom obliku intervju može biti:

  • strukturiran – svim kandidatima se postavljaju ista pitanja, formulisana prema zahtevima konkretnog radnog mesta. Strukturiranim intervjuom se nastoji da se stvore što objektivniji uslovi: svi kandidati ispitani su po istim kriterijumima i svima je pruženo jednako vreme za predstavljanje;
  • polustrukturiran – podrazumeva unapred određeno područje o kojem će se govoriti, ali ne i pitanja koja će biti postavljena;
  • slobodan – ispitivač nema unapred određena pitanja koja će postaviti kandidatu, već ostavlja da se kroz intervju otvaraju određene teme.

Tokom intervjua pokušajte da procenite o kom tipu intervjua je reč: ukoliko je strogo strukturiran, tj. pitanja su unapred pripremljena i pažljivo odmerena, budite sigurni da imate jednake uslove kao svi drugi kandidati i da je ceo tok vrlo balansiran, što poslodavcu daje pouzdanije ishode, odnosno procene vaših kvaliteta i kvalfikacija. Ukoliko vam se čini da je intervju poput spontanog razgovora, iskoristite priliku da govorite o stvarima u kojima ste dobri, ali pazite da budu relevantne za poziciju za koju aplicirate.

Mnogi intervjueri se drže STAR (Situation, Task, Action, Result) modela prilikom vođenja intervjua, kroz koji vam traže da opišete primere, probleme, konkretizujete u čemu je bio neki vaš doprinos, šta se desilo na kraju i šta ste izvukli kao pouku iz neke teške situacije, tako da pazite da ne dajete lažne STAR odgovore: buduće ponašanje (Sledeći put bih uradio/la to i to...), generalizaciju (Naši klijenti su uvek zadovoljni, nikada nisam napravio/la grešku na poslu...), stav umesto ponašanja (Verujem da je timski rad od velikog značaja...) ili razmišljanje umesto ponašanja (Mislim da imam veoma razvijene interpersonalne veštine...). Oni se uglavnom odnose na rukovođenje, komunikaciju, inicijativu, odgovornost i donošenje odluka, tako da, pre početka intervjua, treba da razmislite i prisetite se kako ste se snalazili u takvim situacijama.

Trajanje intervjua je varijabilno. Zavisi od složenosti radnih zadataka i od pozicije za koju se kandidujete. Intervju može potrajati od petnaest minuta, pa i duže od sata. Bez obzira na to koliko intervju traje, preporučljivoa je da vi pričate barem 50 % vremena. Odgovarajte na jedno po jedno pitanje, ne žurite da ispričate sve što vam je u datom trenutku palo na pamet. Neka vaši  odgovori budu konkretni i upotrebljivi (da iniciraju sledeća pitanja, što je siguran pokazatelj zainteresovanosti intervjuera). Ne dajte da vas zbuni ako vas intervjuer prekine da bi vas vratio na temu, jer to samo znači da ste bili opširni.

Slobodno tražite da vam se preformuliše pitanje ako ga niste razumeli ili da biste „kupili” dovoljno vremena da blikujete odgovarajući  odgovor. Budite iskreni i otvoreni, ne posežite za socijalno poželjnim odgovorima, to se ne ceni. Povedite računa o neverbalnim znacima, nemojte mlatarati rukama, dok je umerena gestikulacija u redu. Takođe, podesite govor na normalnu jačinu i brzinu. Postanite svesni svojih emocija, ne potiskujte ih, već ih kontrolišite. Normalno je što ste pomalo anksiozni ili što ste se za trenutak zacrveneli. Ponavljajte ključne reči i koristite svoje iskustvo – povezujte što više činjenica iz vašeg CV-ja sa zahtevima radnog mesta.

Očekujte više tipova pitanja: i ona otvorena na koja se očekuje da date više informacija – da nešto pojasnite ili opišete, i ona zatvorena, na koja odgovarate kratko, mada ih slobodno možete malo proširiti ili nadograditi, ukoliko odgovore na njih smatrate krucijalnim.

Izborite se za svoje vreme, jer morate pokazati svoju ličnost, istaći svoja dostignuća i dokazati svoju motivaciju!