Nakon intervjua

 

Najteži deo traženja posla – čekanje da se poslodavac javi.

Nakon intervjua, rezimirajte tok razgovora od trenutka vašeg dolaska do odlaska, sa fokusom na sam razgovor. Svaki intervju je iskustvo za sebe i uvek nam otkriva nešto novo o nama, što možemo da promenimo, poboljšamo ili izbegnemo u budućnosti, a time i da povećamo mogućnost uspešnijeg nalaženja posla i kasnije snalaženje u poslovnom svetu. Kada smo „prebrodili” napetost, neizvesnost ili strepnju od sopstvenog nastupa, jasnije uočavamo ono što nas je na najbolji način predstavilo, ali i ono što nam je bio „minus”. Bilo bi dobro da odmah nakon intervjua zapišete svoje utiske i komentare – šta je to čime ste se istakli, šta ste mogli bolje i slično.

Pošaljite i-mejl

slika

Ostanite aktivni i nakon intervjua. Tip aktivnosti ili naredni korak koji je poželjno da preduzmete zavisi od informacija koje ste u toku intervjua dobili o daljoj selekciji kandidata, obaveštavanju ili vašem prijemu na radno mesto za koje ste se prijavili. Kakav god da je bio ishod intervjua, uvek je bolje reagovati nego se potpuno povući i zaboraviti da se susret sa potencijalnim poslodavcem uopšte desio.

Najmanje zahtevna, a vrlo značajna, vaša reakcija nakon intervjua bila bi da pošaljete i-mejl poslodavcu u roku od 24h i zahvalite mu na vremenu, odvojenom za razgovar sa vama. Istaknite svoju želju za nastavkom saradnje, navedite da ste saglasni sa onim što vam je predloženo kao moguće rešenje i da ste spremni za još jedan razgovor, ukoliko je to potrebno, pa i zainteresovani za drugi posao u firmi ako za onaj za koji ste se prijavili ne zadovoljavate sve uslove. Možete pomenuti neke detalje razgovora, pravac konkretne saradnje i zašto bi bilo dobro da se ona realizuje. Naznačite i da se nadate (pozitivnom) odgovoru, ako još nije odlučeno ko će biti primljen.

Vaš i-mejl ne treba da bude predug. On je gest pristojnosti, poštovanja, profesionalizma i izraz vaše želje za nastavkom saradnje, koja je i vama i poslodavcu od koristi. Budite jasni i konkretni. Napišite pismo tako da ga poslodavac doživi onako kako vi želite.

Skrenite pažnju poslodavca na sebe. Selekcija kandidata se ne završava primanjem jedne osobe na posao. Svako treba i da se dokaže u poslu. Poslodavci, iako pažljivo biraju koga će zaposliti, ne mogu sve predvideti, te prvi izbor koji naprave ne mora da bude konačan. Ukoliko niste izabrani odmah, vaša reakcija nakon intervjua može vam povećati šanse za priliku koja, ma koliko neverovatnom se činila, uopšte nije nemoguća i na nju, takođe, treba računati.

Postavite sebi što više pitanja, vezanih za održani intervju i odgovorite na njih. Mnogo je onoga što se previdi i na šta vredi da usredsredimo pažnju kako bismo naučili da se predstavljamo na način koji će nas dovesti do uspeha. Za to je potrebna vežba, samopouzdanje, ali i samokritičnost, stoga ne budite lenji, već radite na sebi. Pozitivan efekat ne može izostati. Umesto da vi tražite poslodavca, postanite neko koga poslodavci traže.

Još važnija stavka nakon intervjua jeste ko će se kome i kada javiti. Ima poslodavaca koji vam daju jasan odgovor na kraju razgovora i u potpunosti poštuju rečeno. Ima i onih koji vam daju odgovor, ali se ničeg od rečenog dalje ne pridržavaju. Ima i onih koji vas ostave u dilemi, bez ikakvih naznaka šta dalje. No, kako su ovi prvi još veoma retki kod nas, savetujemo vam da se naoružate strpljenjem i ne gubite veru u sebe.

Ukoliko vam je rečen termin do kojeg ćete primiti odgovor, ne zovite ranije poslodavca. Kada nikakav datum nije naznačen, ne preporučuje se da odmah nakon intervjua ili iste sedmice zovete i raspitujete se o rezultatima. To je premalo vremena da se donese odluka, posebno kada se veliki broj kandidata prijavio, te se vaš poziv može protumačiti kao nestrpljenje i navaljivanje. Ukoliko vam nikakav odgovor nije stigao ni u drugoj sedmici nakon intervjua, vreme je da pozovete. Obavezno se predstavite i budite ljubazni. Recite zbog čega zovete i šta želite da saznate. Zahvalite se i ako vam saopšte negativne vesti. Nijedna vrata ne zatvarajte!