BESPLATNA RADIONICA: Kako se pokrenuti bez motivacije!?

U subotu, 3. marta, od 11 časova, pridružite nam se na besplatnoj radionici „Kako se pokrenuti bez motivacije!?”.

slika

Šta nas to zapravo blokira da se uključimo u produktivnu aktivnost? Jedan od glavnih razloga jeste upravo taj što su ljudi hedonistička bića koja su većinom usmjerena ka brzom i trenutnom zadovoljstvu! Prokrastinacija je ponašanje koje ima za cilj da “zaštiti” osobu od neprijatnog emocijalnog stanja. Međutim nisu sve neprijatne emocije odmažuće! Osjećati blagu neugodu prilikom početka određene aktivnosti je sasvim normalno i funkcionalno. Ono što je važno jeste ostati u tom stanju jer da bismo došli do dugotrajnog zadovoljstva, potrebno je kratkotrajno nezadovoljstvo! Većinom nagrada koja se dobiva iz aktivnosti za koju se treba potruditi nije trenutna, već je potrebno određeno vrijeme kako bi vidjeli plodove svog rada.

Na seminaru ćete imati priliku da saznate:

  • Šta je to prokrastinacija?
  • Šta se krije iza prokrastinacije?
  • Kako se pokrenuti bez motivacije?
  • Šta je to KBTa i KBKa?
  • Koji su osnovni elementi jedne seanse?
  • Šta je to ABC model? Šta je ABC-DE model?
  • Šta su to greške u mišljenju i kako utiču na prokrastinaciju?
  • Koja je razlika između pomažućih i odmažućih emocija?
  • Koja je razlika između prihvatanja i prepuštanja?

Iskustvo profesionalca: Ensad Miljković

emPored osnovnih master studija psihologije uspješno je završio dodatnu četverogodišnju specijalizaciju u Centru za kognitivnu terapiju pod supervizijama Dr Igor Krnetića i Dr Zorice Marić. Dodatno obrazovanje stiče na Albert Ellis Institutu u New Yorku.  U sklopu Instituta uspješno završava primarni nivo tokom 2014 godine, zatim napredni nivo tokom 2016 godine, i konačno 2017 godine stiče najviše zvanje u sklopu  Instituta – pridruženi saradnik i internacionalni supervizor za Racionalno Emotivno Kognitivno Bihejvioralnu Terapiju. Tokom edukacija u sklopu Instituta usvajao je znanje od najprestižnijih REBT stručnjaka: R. DiGiuseppe, K. Doyle, S. Johnson, J. McMahon i mnogih drugih.

Dodatne radionice u vezi depresivnosti je pohađao također na Beck Institutu (US, Philadelphia, Pennsylvania) sa predavačima Judith Beck i Aaron Beck. U sklopu Praxis Centra (US, Tampa, Florida) uspješno završava  ACT Boot Camp, gdje je imao priliku učiti od S.Hayes i K.Wilsona. Dodatne vještine iz oblasti kogntivno bihejvioralnog koučinga stiče u City CBT Coaching College sa sjedištem u Londonu. Edukaciju je uspješno završio kao prvi student u generaciji. Tokom studija imao je priliku učiti od eminentnih britanskih stručnjaka W. Dryden, R. Willson, J. Passmore.

Učestovao je na brojnim volonterskim projektima. Tokom određenog perioda nudio je besplatno psihološko savjetovanje za studente u Sarajevu i Banjoj Luci; U sklopu Kladuškog omladinskog centra (KLOC) nudio besplatnu psihološku pomoć za mlade osobe; Radio besplatno individualnu i grupnu psihoterapiju sa osobama oboljelim od karcinoma u sklopu Udruženja “Sutra je novi dan” u Velikoj Kladuši.

Trenutno se bavi uslugama savjetovanja, psihoterapije, koučinga, edukacija, istraživanja i supervizija iz oblasti Racionalno Emotivno Kogntivno Bihejvioralne Terapije (RE&KBT).

Ko može da se prijavi?

Broj mjesta je ograničen! Ukoliko želite da prisustvujete radionici, požurite i prijavite se, kako biste iskoristili jedinstvenu priliku da besplatno čujete korisne savete i unapredite svoja znanja i vještine. Za lično prisustvovanje radionici možete se prijaviti do petka, 2. marta, do 11 časova. Prijavite se klikom na ovaj link.

 

prijavi se

Gde i kada

Radionica će biti održana u prostorijama kompanije LINK group (Zmaja od Bosne 16, Kubus D Sarajevo, Bosna i Hercegovina), 3. marta, s početkom u 11 časova​. O mogućnostima praćenja putem Live streama bićete naknadno obavešteni.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem maila: office@razvoj-karijere.com.

DOGAĐAJI

Citat dana

Hiljasu puta je bolje imati zdrav razum bez obrazovanja, nego obrazovanje bez zdraog razuma.
Robert Grin Ingersol