Nastavak: Asterisk i MikroTik, dodatno: bezbednost u računarskim mrežama

Centar za razvoj karijere i ove subote koja je pred nama organizuje druženje uz edukaciju. U subotu, 26. maja sa početkom u 10:00, imaćete priliku da prisustvujete nastavku predavanja o Asterisku i MikroTik-u a pre toga da se upoznate sa osnovama bezbednosti u računarskim mrežama.

 

  • Mikrotik, Asterisk


Zbog velikog interesovanja polaznika koji su evaluacijom prošlog seminara ocenili da je potrebno ponoviti upoznavanje sa osnovama umrežavanja kroz praktične primere, ponovo ćemo govoriti o Mikrotiku, rutiranju, VPN  konecijama, NATu, Firewall... Asterisk je vodeći open source telefonski softver koji nudi  snažno softversko rešenje i bezbroj mogućnosti u svetu telekomunikacija podržanih kompjuterskim softverima. Mikrotik je napredno rešenje za upravljanje mrežnim saobraćajem koji može da uključuje kako hardverske tako i softverske komponente sistema.

Predavanje je organizovano u vidu radionice. Namenjena polaznicima sa malim znanjem u umrežavanju, rukovanju ruterima i komunikacionom opremom i osmišljena je da ih upozna sa terminologijom, primenom različitih scenarija i motiviše za napredovanje i učenje.

 

 

  • Bezbednost na Internetu


Sa razvojem software-a i operativnih sistema  povećava se i broj rupa i mogućih napada. Ukoliko ne vodimo računa o nedostacima i propustima i ne rešavamo problem na vreme možemo sebe da dovedemo u jako nezgodnu situaciju, i ostanemo bez poverljivih dokumenata, bez neophodnih servisa, ili sa neupotrebljivom infrastrukturom. Predavanje će vam na interesantan način približiti neke od najpoznatijih i najčešće izvođenih hakerskih napada, upoznaće vas sa nejpoznatijim hakerima, razotkriti pozadinu virusa, crva, trojanaca i objasniti najčešće obmane kojima se hakeri služe. Saznaćete kako funkcioniše mrežna komunikacija i kako se podaci prenose sa jedne na drugu lokaciju, a sve u cilju razumevanja načina na koji se napadi izvode i kakve posledice mogu imati.

 

Iskustvo profesionalaca


Aleksandar Mirković, system engineer i security officer. U poslednje vreme aktivno se usavršava u oblasti informacione sigurnosti. Između ostalih poseduje Secury+ i CISSP sertifikate. Aktivno se bavi administracijom Active Directory-a, LDAP-a, DNS-a, mail server-a, virtualizacijom, automatizacijom procesa rada, a u poslednje vreme sve više je angažovan na polju podizanja nivoa sigurnosti, izradi politike sigurnosti, firewall-ima, antivirus-ima.

Predavač Nikola Gavrilović, specijalista u području projektovanja i razvoja mrežne infrastrukture za raznolike namene u privredi i javnim institucijama. Projektovao je računarsku mrežu Ministarstva koja je 2005. godine proglašena za najbolju ICT strukturu u Vladi RS, i odlikovana prestižnom nagradom Diskobolos 2005. Od 2007. godine zaposlen je u firmi IP House na poslovima razvoja WAN, EMAIL servera i kao koordinator za ICT programe u Vladi RS. Od 2010. godine bavi se integracijom VoIP u postojeće TK sisteme i aktivno učestvuje i podržava rad VoIP zajednice u Srbiji.Ko može da se prijavi?


Kako je interesovanje za seminar veliko, zbog ograničenosti mesta potrebno je da potvrdite svoje prisustvo slanjem prijave. Krajnji rok za prijave: petak, 25.05.2012. do 17h.
PRIJAVI SE!


Polaznici ITAcademy, BusniessAcademy i studenti ITS-a seminar mogu pratiti i online, putem video streaming-a. U subotu 10:00, logovanjem na Distance Learning platformu, na vašoj ličnoj strani pokrećete video stream klikom na link "Mikrotik, Asterisk, bezbednost na Interentu". Za praćenje seminara putem video stream-a nije potrebno prijavljivanje.

 

Gde i kada?


Seminar će se održati u prostorijama LINK group-a, ul. Cara Dušana 34, Zemun sa početkom u 10h.
Za sva dodatna pitanja, možete nam se obratiti na e-mail adresu: office@razvoj-karijere.com

Očekujemo vas.

Vaš,
Centar za razvoj karijere

DOGAĐAJI

Citat dana

Svest da nešto ne znaš je prvi korak ka znanju!
Bendžamin Dizraeli