Veliko interesovanje za How2FindJob najavnu konferenciju Sajma zapošljavanja LINK2job (9. novembar, hotel „Metropol Palace”)

Za konferenciju How2FindJob, koja se održala prethodne srede kao najava velikog sedmog sajma zapošljavanja LINK2job, tražila se karta više. Broj mesta bio je ograničen, pa su mnogi ostali uskraćeni da čuju vrhunske predavače na temu kako naći posao i kako postati uspešan.        H2FJPrilika da nadoknade propušteno i stvore odličnu šansu za posao otvorena je svima već 9. novembra na velikom sedmom sajmu zapošljavanja LINK2job, kada će, pored izlagačkog dela, biti održana celodnevna predavanja.                                                 prijava

Na velikom sajmu LINK2job, koji će se održati u novembru u hotelu „Metropol Palace”, zasad je mesto rezervisalo više od 45 kompanija sa preko 350 otvorenih radnih mesta, a očekuje se da se do sajma prijavi ukupno oko 60 kompanija sa preko 500 otvorenih radnih mesta.

Svaki LINK2job sajam poseti više pd 5.000 nezaposlenih, ulaz je besplatan, a svakog posetioca, pored potencijalnog zaposlenja, očekuju i brojna korisna predavanja, kao i besplatni poklon-kursevi engleskog jezika, koji će vam pomoći da što pre dođete do posla iz snova.

Konferenciju How2FindJob otvorili su Dragomir Petronijević, član Gradskog veća grada Beograda, i Siniša Knežević, zamenik direktora Filijale za grad Beograd NSZ-a.

Gospodin Petronijević je istakao da će grad nastaviti da sarađuje sa privatnim sektorom:

„Zajedničkim radom i time što smo otvoreni za predloge i sugestije pravimo sve bolje programe iz godine u godinu.”

Gospodin Kovačević je pohvalio saradnju sa Sajmom LINK2job, zbog čega je Nacionalna služba za zapošljavanje već pet godina partner u projektu:

LINK2job smo prepoznali kao pomoć mladim i nezaposlenim kadrovima iz IT oblasti. Nacionalna služba za zapošljavanje kroz ovaj sajam prvenstveno teži da što veći broj lica uvede u sferu tržišta rada.”

Prvi korak ka pronalaženju posla je profesionalna biografija. Kakav CV treba sastaviti i na koji način se predstaviti potencijalnom poslodavcu bile su neke od tema konferencije How2FindJob. O tome je govorila Jelena Pačov, saradnik za regrutaciju i selekciju:

„CV je vrsta prodaje danas. Bez dobrog CV-ja, koji je koncizan, jasan i iskren, ne može se doći na razgovor sa regruterom.”

Kako doći do prvog radnog iskustva i kako da vas sigurno pozovu na razgovor takođe su bile teme konferencije. Međutim, interesantno je bilo slušati ljude koji su u svojim poslovima postigli vrhunske rezultate i ispričali kako su došli do toga.

Dušan Stojaković, menadžer za održivi razvoj i korporativni marketing kompanije Hemofarm, istakao je možda i najvažniju stvar kada je reč o poslu:

„Bitno je da volite svoj posao. U tom slučaju ste spremni da istražujete i nove stvari.”

Spremite se za novi LINK2job

LINK2job se u organizaciji Centra za razvoj karijere (Center for Career Development, CCD – LINK group) organizuje dva puta godišnje, a na godišnjem nivou preko 80 kompanija ponudi oko 700 radnih mesta.

Centar za razvoj karijere je do sada uspešno organizovao šest sajmova zapošljavanja LINK2job.

Vidimo se u petak, 9. novembra, od 10h.

DOGAĐAJI

Citat dana

Da su Rimljani bili prinuđeni da uče latinski, nikada ne bi našli vreme da osvoje svet.
Hajnrih Hajne