5 razloga zašto je najbolje da započnete sopstveni biznis dok ste još mladi

Mogućnosti i šanse za pokretanje sopstvenog biznisa zaista su velike, posebno u vreme procvata interneta i tehnološkog buma. Međutim, za uspešan poslovni poduhvat nisu dovoljne samo ideje. Potrebna je i pravovremena akcija.

Kada je pravo vreme da vaše mnogobrojne ideje pretočite u akciju i odvažite se u avanturu zvanu sopstveni posao?

sl1

Ljudi ponekad previše oklevaju i čekaju pravi trenutak, koji nikada ne dođe, izgovaraju se na mladost i nedostatak iskustva. Istina je da ne postoje opšta pravila kada je najbolje započeti samostalni biznis, ali pokretanje prvog posla dok ste još mladi ima velike prednosti.

Donosimo vam pet razloga zašto bi svoj biznis trebalo da pokrenete što pre.

1. Sve je lako kad si mlad... pa i neuspeh

Činjenica koju morate da imate na umu je: postoji mogućnost da ne uspete. Jednostavno, pre nego što pokrenete uspešan biznis koji će vam donositi stabilan prihod, može se desiti da ćete imati nekoliko neuspelih pokušaja.

Ono što svi znamo jeste: neuspeh se lakše podnosi kada ste mladi. Mladost je period u kom ste puni energije i spremniji ste da se brže vratite u igru i pokušate ponovo. Nakon prvog pada, svaki eventualni sledeći podnosićete lakše i pritom učiti iz njega. Iz tih ranih neuspeha često se javljaju velike ideje koje donose uspeh u budućnosti. Što pre padnete, pre ćete se podići i biti korak bliže ka uspehu.

2. Rizik je mnogo manji

Kada ste mladi, imate manje odgovornosti. Uglavnom su tu roditelji i familija da vam pomognu. Ne morate da plaćate stanarinu i račune, niti imate porodicu koju izdržavate. Samim tim, imate manje obaveza i možete sve svoje vreme da posvetite biznisu.

Upravo zato su mlade godine pravo vreme za avanture koje mogu doneti mnogo, a u kojim ne rizikujete previše.

3. Biznis vam može doneti dugoročne prihode

Ukoliko uspete da razvijete svoj biznis, on može predstavljati izvor stalnih prihoda. Zamislite da realizujete takvu poslovnu ideju koja će vam donositi stabilne prihode tokom čitavog života. Jednostavno, umesto da menjate svoje vreme za novac, odnosno zarađujete platu u nekoj firmi, pokrenite posao koji će vam donositi novac. Ovo nije lako i baš zato je dobro da počnete dok ste mladi.

4. Steći ćete iskustvo koje će vam značiti čitavog života

Pokretanje sopstvenog biznisa jedna je od najvažnijih lekcija koju ćete naučiti. Jednostavno, imaćete priliku da vidite kako stvari funkcionišu u stvarnom svetu, da se sami snalazite i rešavate probleme, zapošljavate ljude, organizujete marketing, donosite odluke. Bićete tamo gde se dešava akcija. I naučićete u ranim godinama kako da plivate u svetu preduzetništva.

5. Čovek najbolje uči kad je mlad

U mladim godinama jednostavno upijate sve informacije, mnogo ste otvoreniji za nove stvari i spremniji da primenite revolucionarne ideje. Upravo spremnost za učenje jeste ono što odlikuje uspešne preduzetnike.

Ukoliko razmišljate o pokretanju sopstvenog posla, ali niste sigurni kako da to uradite ili vam fali znanja, imamo dobre vesti za vas. Veštine i podrška koje vam mogu pomoći da vaš prvi posao bude uspešan lako su dostupne.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje treba da počne od sebe samoga.
Ludvig Fojerbah

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: