AIESEC

aieNajveći pokret mladih, AIESEC, nastao je još 1948. godine na Štokholmskom kongresu u cilju zaštite mira nakon Drugog svjetskog rata i povezivanja mladih širom svijeta kroz programe studentskih razmjena. Jedna od najstarijih članica AIESEC-a je bila i Jugoslavija, koja se pokretu pridružila još 1953. godine, a samo dvije godine kasnije, grad Sarajevo je dobio svoju kancelariju AIESEC-a.

Danas, AIESEC globalno predstavlja najveći pokret mladih koji broji 127 zemalja članica, sa preko 80.000 aktivnih članova, koji teže ka zajedničkom ostvarenju vizije - Mir i ispunjenje ljudskog potencijala. Više od 600.000 studenata je imalo priliku učestvovati u programima razmjene koji su i glavni proizvod kako AIESEC-a globalno, tako i AIESEC-a u Sarajevu.

AIESEC predstavlja najveću platformu za razvoj liderskih vještina i otkrivanja i oslobađanja vlastitog potencijala, što ujedno i predstavlja misiju ove organizacije. Cilj jeste svaku osobu, putem programa razmjene i prakse te kroz samu organizaciju, pretvoriti u mladog lidera, koji će svojim primjerom aktivno djelovati na vlastito okruženje. 

AIESEC promovira snagu zajedništva mladih kroz aktivno djelovanje na kreiranje pozitivnih promjena unutar okruženja gdje AIESEC ima mogućnost da djeluje.

AIESEC Sarajevo danas broji 70 aktivnih članova, koji aktivno rade na kreiranju pozitivnih iskustava za svakog praktikanta koji učestvuje na razmjeni, kako na programima volonterskih razmjena, tako i na programima stručnih razmjena. 

Širok spektar mogućnosti i aktivnosti koje AIESEC Sarajevo nudi i informacije o istim, dostupne su na stranici www.aiesec.ba. Informacije o aktuelnim dešavanjima moguće je pronaći na Facebook stranici AIESEC Bosnia and Herzegovina.

DOGAĐAJI

Citat dana

Da bi neko saznao šta i ti znaš, treba da ga pronadeš i nauciš.
Anonimni autor

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: