LIVE STREAM seminara: Copywriting – veština kreativnog pisanja

U subotu, 1. aprila, u 11 časova, pridružite nam se na besplatnom seminaru „Copywriting – veština kreativnog pisanja”.

jni

Copywriting je i vrlo neobična profesija. Otprilike jedna trećina copywritera je samozaposlena, odnosno oni rade kao „slobodnjaci“ na tržištu reklamne industrije. S druge strane, samo u SAD oko 40,000 copywritera zauzime stalne pozicije u reklamnim i kreativnim timovima oglašivačkih agencija, marketing komunikacijama i agencijama za odnose sa javnošću. U Srbiji, ova profesija je poznata samo ljudima na oglašivačkom tržištu, a situacija je takva da je većina copywritera samozaposlena, odnosno angažovana na ugovor sa reklamnim agencijama. 

Praktično sve što se piše u reklamne svrhe, uključujući i duhovite poruke na zidovima, bilbordima, autobusima javnog prevoza – sve je delo profesionalaca ili copywritera „amatera“. Suština copywritinga je, dakle, pisana poruka – sva slova na jednom mestu. Danas je gotovo nemoguće proći kroz svakodnevnicu, a da se ne oseti uticaj copywritera, barem u izvesnoj meri. Hteli mi to ili ne, masovni i lični mediji su toliko ovladali našim životima, tako da su copywriterske poruke ili tekstovi postali neka vrsta virtuelnog sveta koji živimo.

Na seminaru ćete saznati:

  • Kako se pišu reklamni tekstovi? 
  • Zašto je copywriting ključna osnova i veština pisanja za internet i online marketing? 
  • O veštini pisanja reklamnih, promotivnih i marketinških tekstova 

Iskustvo profesionalca: Profesor dr Darko Tadić

bghRođen u Beogradu, 1962. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsek za dramaturgiju, 1991. godine. Upisao magistarske studije na FDU, 1994. godine, na odseku za filmologiju, sa temom „TV reklama kao propagandno sredstvo”. Magistrirao je 2006. godine. Doktorirao na FDU 2009. godine sa temom „Propagandni film“.

Od 1989. godine intenzivno radi na propagandnim i promotivnim filmovima i reklamnim televizijskim spotovima. Dobitnik je nagrade za najbolji debitantski film „Tara, Evropski Kolorado” u Monte Kasiniju, Italija, 1991. godine. Uradio je preko stotinu televizijskih reklama, muzičkih spotova i kratkih propagandnih i promotivnih filmova u raznim reklamnim agencijama u SRJ, kasnije Srbiji. Dobitnik je nagrade na marketinškom festivalu „Fest Idea” u Novom Sadu, 2003. godine za seriju TV reklama „Epson štampači”, koje je radio za Comtrade grupu iz Beograda. Autor je i mnogih privrednih, društvenih i političkih propagandnih i PR kampanja u zemlji i inostranstvu. Autor je knjiga „Propaganda” (Spektrum, 2005.) „TV reklama kao propagandno sredstvo“ (Spektrum, 2007), „Propagandni film“ (Spektrum, 2009), „Veštine interpersonalne komunikacije“ (CEKOMS, 2012), „Copywriting” (Visoka škola tržišnih komunikacija, 2016). Radi kao docent na Univerzitetu Apeiron u Banjaluci, na Fakultetu Informacionih tehnologija, i kao profesor na Visokoj strukovnoj školi tržišnih komunikacija u Beogradu. Osnivač i predavač u Online radionicama Kreativno pisanje (www.kreativnopisanje.org). Radio je i kao konsultant za marketing, propagandu i odnose sa javnošću (specijalista za medije i komunikacije) za domaće i strane reklamne agencije i institucije, Svetsku banku u Beogradu (World Bank), USAID, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Gde i kada?

Seminar će biti održan u prostorijama kompanije LINK group (Cara Dušana 34, Zemun), 1. aprila, sa početkom u 11 časova​. O mogućnostima praćenja putem Live streama bićete naknadno obavešteni.

Live stream

Prijave za lično prisustvo su zatvorene! Zbog velikog interesovanja, omogućili smo online praćenje seminara. U subotu, 1. april u 11:00 časova, klikom na link, pristupate prenosu seminara.

 

ls

 

Za sva dodatna pitanja obratite nam se mejlom: office@razvoj-karijere.com.

DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje je jednostavno duša zajednice kada se prenosi sa generacije na generaciju.
Žilbert K. Čelsterton

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: