LIVE STREAM seminara: Digitalizacija poslovanja, trend ili opstanak?

U subotu, 16. novembra, od 10:00, pridružite nam se na besplatnom seminaru Digitalizacija poslovanja, trend ili opstanak?.

sl1

Tema „Digitalizacija poslovanja, trend ili opstanak?“ objašnjava digitalizaciju poslovnih procesa, prednosti, nedostatke, te efekte digitalizacije na preduzeća općenito. Pored toga, seminar nudi učesnicima prikaz trenutne situacije po pitanju digitalizacije poslovanja u razvijenim zemljama, te istu komparira sa situacijom zemalja u razvoju kao što je Bosna i Hercegovina. Relevatne studije slučaja omogućit će polaznicima seminara da spoznaju nužnost digitalne transformacije u poslovanju. Oni učesnici seminara koji to budu željeli moći će anonimno uraditi test procjene vlastite digitalne pismenosti. Dodatnu vrijednost seminara predstavljaju savjeti koji učesnicima mogu pomoći da digitalizacijom poboljšaju poslovanje organizacije u kojoj rade, ali i sebe kao učesnika u poslovanju.

Seminar je namijenjen pravnim i fizičkim licima (bez obzira na starosnu dob) koja žele da se upoznaju sa digitalizacijom modernog poslovanja općenito.

Iskustvo profesionalca: Dr Ensar Mekić

ensarDr Ensar Mekić je dugogodišnji predavač, istraživač i poslovni konsultant. Nakon stečene titule magistra menadžmenta i informacionih tehnologija, te poslije značajnih iskustava u projektnom menadžmentu i upravljanju kvalitetom, doktorirao je sa temom „Utjecaj efikasnosti ISO 9001 na finansijski perfomans izvoznika”. Pored ranije pomenutih angažmana, također je stručnjak Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine, te dio uredničkog tima naučnog časopisa „Open Journal for Research in Economics”, a kojeg izdaje organizacija „Center for Open Access in Science (COAS)”, sa sjedištem u Beogradu.

Ensar Mekić je autor sedamnaest naučnoistraživačkih publikacija, koje su prema Google Scholaru do sada citirane 53 puta. Digitalne tehnologije, sa akcentom na modele usvajanja digitalnih tehnologija, važan su dio njegovih istraživačkih i profesionalnih interesa.

Gdje i kada?

Seminar će biti održan u prostorijama kompanije LINKgroup (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo), 16. novembra, sa početkom u 10:00​. O mogućnostima praćenja putem Live streama bićete naknadno obaviješteni.

Live stream

Prijave za lično prisustvo su zatvorene! Zbog velikog interesovanja, omogućili smo online praćenje predavanja. U subotu, 16. novembra u 10 časova, klikom na link, pristupate prenosu predavanja.

ls


Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem imejl-adrese: office@razvoj-karijere.com.

DOGAĐAJI

Citat dana

U školi se dobija teoretsko znanje, ali edukacije u biznisu nema bez prakse.
Roza Sugranjes