BESPLATAN SEMINAR: HR, PR i Talent acquisition u IT sektoru

U subotu, 29. aprila, od 9:30, pridružite nam se na besplatnom seminaru HR, PR i Talent Acquisition u IT sektoru!sa specijalnim gostima iz jedne od trenutno najpopularnijih i najbrže rastućih kompanija – HulkApps.

HR, PR i Talent acquisition u IT sektoru!

Na ovom seminaru polaznici će proći kroz sljedeće stavke:

  • pozicija ljudskih resursa (HR);
  • važnost kulture kompanije i razgovora sa zaposlenima;
  • šta su odnosi s javnošću (PR); 
  • najvažnije činjenice o PR-u (vrste, popularni kanali komunikacije pomoću kojih se održavaju odnosi s javnošću);
  • proces regrutacije, motivaciona pisma, CV-jevi i metode selekcije kandidata u uži krug.

Seminar će vam pružiti odgovore o najvažnijim temama i aktivnostima HR-a, PR-a i i Talent Acquisition odjela u IT sektoru, te će polaznici nakon njega steći sposobnosti i znanja da sami započnu svoje profitabilne karijere, kao i da unaprijede već postojeće u ovim odjelima. 

Iskustvo profesionalaca: Aida Fadžan (HR), Nerma Softić (Talent Acquisition) i Renka Žunić (PR)


Renka ŽunićRenka Žunić je PR koordinatorica u kompaniji HulkApps & Praella. Svoje prve karijerne korake napravila je u sarajevskim TV i radio kućama, a potom se usmjerila na odnose s javnošću.

Ostvarila se i kao projektni menadžer u nevladinom sektoru, te kao dugogodišnji PR festivala kao što su: Sarajevo Holiday Market, Coffee Fest Sarajevo, Spirit Fest Sarajevo, Ljeto u parku Hastahana, Sarajevo Ramazan Fest i Sarajevo4Walls. Mirovna je aktivistica pri projektima OSCE i zagovornica ljudskih prava i prava manjina u BiH.

Nerma SoftićNerma Softić radi kao Talent Acquisition u kompaniji HulkApps & Praella. Svoj karijerni put započela je kao stjuardesa, a nakon povratka u rodnu državu radila je kao administrator obrade podataka.

Svu ljubav prema radu sa ljudima usavršila je na trenutnoj poziciji, gdje svoje komunikacijske vještine svakodnevno koristi u razgovoru sa ljudima.

Aida Fidžan

Aida Fadžan radi na poziciji People and Culture Managera u kompaniji HulkApps & Praella. Diplomirana je pravnica sa 14 godina iskustva u radu sa ljudima. 

Svoj životni poziv pronašla je na odjeljenju za ljudske resurse, gdje kombinuje vještine pravnice i HR menadžera.

Ko može da se prijavi

Broj mjesta je ograničen! Ukoliko želite da prisustvujete specijalno organizovanom seminaru za polaznike ITAcademy i BusinessAcademy, požurite i prijavite se kako biste iskoristili jedinstvenu priliku da besplatno čujete korisne savjete i unaprijedite svoja znanja i vještine. Za lično prisustvovanje seminaru možete se prijaviti do petka, 28. aprila, do 12:00. Svi polaznici će dobiti telefonsku potvrdu rezervacije mjesta za uživo praćenje, a bit će omogućen i live stream. Prijavite se putem ovog linka.

.

Gdje i kada

Seminar će biti održan u prostorijama ITAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo), 29. aprila, s početkom u 9:30​.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem email adrese: office@razvoj-karijere.com.

DOGAĐAJI

Citat dana

Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja.
Johan Volfgang Gete

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: