LIVE STREAM seminara u Sarajevu: Kako kroz efektivne prodajne korake uvećati svoju zaradu

U subotu, 28. augusta, od 9:30, pridružite nam se na besplatnom seminaru Kako kroz efektivne prodajne korake uvećati svoju zaradu.

sl2

Da bismo ovladali vještinama uspješne i efektivne prodaje, potrebno je da naučimo kako da podstičemo i njegujemo lojalnost kupaca, da steknemo potpuno razumijevanje prodajnog procesa i da naučimo kako da budemo prodajno organizovani sa jasnim ciljevima prodaje. Uspješan prodavac razvija sistemski pristup u razumijevanju potreba drugih i zna kako da ostvari uticaj na krajnjeg konzumenta, ali i vlada alatima koji prodaju čine efektivnom i efikasnom. Fokus seminara je na praktičnom radu, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postaviti konkretna pitanja i predstaviti slučajeve iz svoje prakse.

Na seminaru će biti obrađene sljedeće teme:

  • Besplatne vrijednosti – ponudite što više besplatnih vrijednosti krajnjim konzumentima;
  • Povjerenje – ako vam ne vjeruju, slabo će kupovati;
  • Micro-commitment – princip malo po-malo;
  • Ograničena ponuda – neka vaša ponuda ima rok trajanja do određenog trenutka;
  • Vrijednost ponude – predstavite svoju ponudu tako da ona ima vrijednost za vašeg korisnika;
  • Kredibilitet – predstavite dokaze o kvalitetu proizvoda ili usluga koje nudite i to pokažite kroz pozitivna iskustva drugih ljudi;
  • Garancija – garancija na ono što nudite trebalo bi da bude obavezna;
  • Strah od gubitka – koristite ga mudro, bez manipulacija;
  • Autoritet – na internetu je pažnju ljudi veoma teško pridobiti, a još teže zadržati. Naučite kako to da uradite.

Namijenjen je svima koji žele da rade na sebi, da se usavršavaju i da usvajaju nove, savremene tehnike prodaje. Koncepti analize samoga sebe i odnosa prema poslu i klijentu primjenjivi su u maloprodaji, veleprodaji, komercijali i drugim branšama.

Iskustvo profesionalca: Mladen Komarica

mladenZadnje 23 godine bavi se prodajom. U osiguranju je prije 20 godina napravio vlastitu prodajnu mrežu kao dio Greenfield investicije. Obavljao je funkciju regionalnog menadžera za BiH u Wiener osiguranju. Također je radio i u državnim institucijama: Ministarstvu vanjskih poslova, Predsjedništvu i Kancelariji visokog predstavnika. Godine 1996. bio je na funkciji atašea za sigurnost u Njujorku. Medicinske studije završio je u Sarajevu 1992. godine, ali se poslije 1995. okrenuo ekonomiji, te završio poslovnu psihologiju.

U toku svoje karijere održao je više stotina seminara, motivacijskih treninga i treninga iz oblasti psihologije prodaje. Dobitnik je mnogih priznanja iz oblasti prodaje i prodajnih vještina.

Trenutne pozicije: predsjednik konsultantskog udruženja BE STAR Sarajevo i direktor prodaje u Sarajevo osiguranju.

Gdje i kada?

Seminar će biti održan u prostorijama BusinessAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo), 28. augusta, sa početkom u 9:30​.

Live stream

U subotu, 28. augusta, od 9:30 časova – klikom na link pristupate prijenosu predavanja.

live stream

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem imejl-adrese: office@razvoj-karijere.com.

DOGAĐAJI

Citat dana

Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja.
Johan Volfgang Gete

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: