LIVE STREAM seminara: Napredni pregovori

U subotu, 17. oktobra, od 09:30, pridružite nam se na besplatnom vebinaru Napredni pregovori.

ls

Na ovom praktičnom treningu polaznici će naučiti kako primijeniti određena pravila igre – ono što treba da činite i ono što ne smijete činiti. Kako upravljati ustupcima, kada ih dati, a kada primiti? Kako iskazati svoje neslaganje, a zadržati dobar odnos? Upoznat ćete načine argumentiranja i uvjeravanja, saznati koje su to riječi i rečenice pomoću kojih upravljamo teškim i agresivnim klijentima. Naučit ćete analizirati motive dobavljača, pregovarati, a ne pogađati se. Moći ćete odrediti vlastitu strategiju i taktiku, kao i onu druge strane. Upoznat ćete zamke i trikove u pregovorima, ali i naučit kako skršiti otpor.

 • Kako pregovorima dobiti najbolji mogući ishod za svoj posao?
 • Kako imati zadovoljne klijente koji su sretni što posluju s vama i žele nastaviti to poslovanje?
 • Kako dobiti reputaciju „tvrdog” pregovarača, ali vrijednog poštovanja?
 • Kako procijeniti svoje pregovaračke kompetencije? Kako razumjeti principe pregovaranja?
 • Kako razumjeti važnost i dobrobit uspješnog pregovaranja?
 • Kako pregovarati u jednostavnim situacijama?

Agenda

 • Šta su pregovori (definicija)?
 • 4 koraka procesa pregovora
 • Priprema
 • Slučaj (case)
 • Igranje uloga (role play)
 • Psihološki alati
 • Vrijednosna matrica
 • Zatvaranje ugovora 

Iskustvo profesionalca: Jasmin Kukuljac

jasminJasmin Kukuljac je iskusan profesionalac koji uspješno konceptualizira i implementira inovativne strategije komercijalnog i marketinškog karaktera. Posjeduje visok nivo poznavanja distributivnih kanala i ekspert je za širenje tržišta i razvoj poslovanja. Sa velikim procentom uspjeha akvizira nove brendove i principale za teritoriju SEE. Veoma uspješno obučava i motivira uposlene da značajno doprinose kompaniji i njenom razvoju. Pored redovnog posla vođenja svoje kompanije, bio je angažovan u Orbico akademiji kao lider tima za edukaciju u sektoru pregovora, prodaje, prezentacijskih vještina, partner menadžmenta te motivacije. Uspješno je vodio navedene treninge za uposlenike iz 21 zemlje koji obavljaju razne funkcije – od key account menadžera (KAM), preko brand menadžera, finansijskih kontrolora, team lidera, komercijalnih direktora, do generalnih menadžera.

U proteklom dijelu karijere radio je kao komercijalni direktor u Orbico d. o. o., vodećoj distributerskoj kući u Evropi (ogranak u BiH), gdje je upravljao svim prodajnim i marketinškim odjelima u kompaniji sa preko 150 ljudi.

Također, radio je kao izvršni direktor u vodećoj osiguravajućoj kući za životna osiguranja u BiH – Merkur/Vienna osiguranje, obavljao je i funkciju direktora Nestlé Adriatic BH, gdje je uspješno vodio tim stručnjaka prodaje, marketinga, finansija i logistike. Izabran je za najboljeg key account menadžera (KAM) u Nestlé SEE dvije godine zaredom – 2008. i 2009. 

Gdje i kada?

Seminar će biti održan u prostorijama BusinessAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo), 17. oktobra, sa početkom u 09:30​. O mogućnostima praćenja putem Live streama bićete naknadno obaviješteni. 

Live stream

U subotu, 17. oktobra, od 9:30 časova – klikom na link pristupate prenosu predavanja.

ls

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem mejl-adrese: office@razvoj-karijere.com.

DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje treba da počne od sebe samoga.
Ludvig Fojerbah

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: