BESPLATAN SEMINAR u Sarajevu: Osnovne menadžerske vještine

U subotu, 11. septembra, od 9:30, pridružite nam se na besplatnom seminaru Osnovne menadžerske vještine.

sl1

Osnovni cilj ovoga seminara je prezentacija elementarnih znanja i vještina potrebnih za vođenje timova i upravljanje procesima s ciljem njihovog prilagođavanja poslovnom modelu i strategiji kompanije. Učesnici će imati priliku još bolje razumjeti svoje osobne talente i karakteristike i tako prepoznati kako ih uspješno kombinirati i primjenjivati u obavljanju menadžerskih radnih zadataka.

Ovaj seminar je namijenjen nedavno promoviranim menadžerima, bez obzira na djelatnost kompanije, veličinu tima ili sektor u kojem rade, kao i onima koji tek razmišljaju o nastavku karijere u pravcu menadžerskih pozicija, a još uvijek nisu sigurni što to znači, koje odgovornosti i obaveze nosi i koja su znanja i vještine ključni za uspješan rad na ovim poslovima.

Između ostalog, teme seminara će biti:

– faktori uspjeha:

 • kako biti konkurentni na menadžerskim pozicijama,
 • kako razumjeti poslovni model i zahtijevane kompetencije,
 • kako povezati kompanijske i osobne vizije i ciljeve,

– upravljanje vremenom i osobna efikasnost:

 • problemi izazvani lošim upravljanjem vremenom,
 • interni i eksterni „kradljivci vremena”,
 • upravljanje vremenom na radnom mjestu,
 • polazna osnova: ispravni ciljevi,

– umijeće pregovaranja kombinacijom komunikacijskih i prodajnih vještina:

 • kako izbjeći „misaonu gravitaciju”,
 • kako koristiti svoju mentalnu (IQ) i emocionalnu (EQ) inteligenciju,
 • kako komunicirati više govorom tijela nego riječima,
 • kako prevazići problem „komunikacijskog biciklizma”,
 • kako razviti mentalitet konsultanta pomažući svojim klijentima da uspiju,
 • kako kreirati svoj imidž i pozitivan „halo efekat”,

– izgradnja dobrih odnosa (networking):

 • kako postići međusobno razumijevanje i pobjedničko rješenje u konfliktnim situacijama,
 • kako zaista uvjeriti nekoga prije nego mu „slaganje”ostane jedini izbor,
 • kako postići konsenzus umjesto nadglasati manjinu,

– vođenje timova (leadership):

 • kako voditi ljude,
 • model vođenja u 4 koraka,
 • kako razviti svoju „lidersku harizmu”.

Iskustvo profesionalca: Vesna Buvarović

vesnaTrenutno radi kao direktorka administracije i podrške u vodećoj lokalnoj kompaniji EuroExpress. Vesna je diplomirani inžinjer hemijske tehnologije s MBA obrazovanjem i bogatim radnim iskustvom – od višeg stručnog saradnika u diplomatiji, preko produkt i brend menadžera, menadžera prodaje, marketing menadžera, menadžera prodajnog programa do menadžera ljudskih resursa.

Godinama aktivno sudjeluje u velikom broju različitih lokalnih, regionalnih i internacionalnih razvojnih projekata, seminara i panela, kao i mentorskih programa i edukacija iz područja prodaje, marketinga i menadžmenta ljudskih resursa, te procesnog i projektnog menadžmenta.

Dugogodišnja karijera u gotovo svim područjima menadžerskog rada na različitim organizacijskim nivoima rezultirala je, pored formalnog obrazovanja, i bogatim iskustvom iz realnog sektora, ekspertizom u definiranju strategije poslovanja, kao i organizaciji, vođenju timova i radnih procesa.

Tokom intenzivne suradnje s vodećim multinacionalnim kompanijama (P&G, Coty, Estee Lauder, Mattel, Milford, Shell, Braun, Duracell itd.) u periodu dužem od 15 godina imala je priliku implementirati njihove poslovne prakse, projekte i marketinške kampanje na našem tržištu, ali i naučiti kako ih uvijek dijelom prilagoditi lokalnim potrebama.

Paralelno s radom, sve vrijeme na lokalnim i međunarodnim seminarima i edukacijama aktivno radi na usavršavanju postojećih i učenju novih znanja i vještina iz različitih domena menadžerske prakse. Samo neki od njih su: Capability Development Program, Lean procesni & projektni menadžment, Leadership akademija, Financije za neekonomiste, Integrirane marketing komunikacije, Korporativni brending i komunikacije, Strateško upravljanje i zadovoljstvo kupaca, Future of Retail, Market Segmentation and Positioning, Account Handling (organizirano vođenje kupaca) itd.

Ko može da se prijavi?

Broj mjesta je ograničen! Ukoliko želite da prisustvujete seminaru, požurite i prijavite se kako biste iskoristili jedinstvenu priliku da besplatno čujete korisne savjete i unaprijedite svoja znanja i vještine. Za lično prisustvovanje seminaru možete se prijaviti do petka, 10. septembra, do 12:00. Prijavite se putem ovog linka.

prijava

Gdje i kada?

Seminar će biti održan u prostorijama BusinessAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo), 11. septembra, sa početkom u 9:30​.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem imejl-adrese: office@razvoj-karijere.com.

DOGAĐAJI

Citat dana

Oni koji ne znaju, neka uče, a oni koji znaju, neka nalaze zadovoljstvo u tome da se podsećaju.
Latinska izreka

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: