LIVE STREAM: Talent Management

U subotu, 10. oktobra, od 9:30, pridružite nam se na besplatnom vebinaru Talent Management.

sl1 

Upravljanje talentima (engl. Talent Management) predstavlja proces sastavljen od međusobno povezanih HR potprocesa kojima privlačimo, razvijamo, motivišemo i zadržavamo top-performere. Kao takav, proces upravljanja talentima je jedna od ključnih funkcija ljudskih resursa jer omogućava organizaciji identifikaciju budućih lidera i ispravno adresira prostore za unapređenje potrebnih vještina.

Svrha upravljanja talentima je povećanje radnog učinka. Zbog toga je neophodno da se ovaj proces osmisli i prati ispravno kako bi preduzeće stvorilo održivu konkurentsku prednost i nadmašilo svoju konkurenciju. To je moguće postići upravo i putem integrisanog sistema praksi upravljanja talentima koje je teško kopirati i/ili imitirati.

Nepostojanje procesa ili loše upravljanje talentima značajno gomila troškove radne snage i može lako dovesti do loše reputacije kompanije. Stoga nije dovoljno da je u organizacijskoj kulturi pojam samo prepoznat, nego zahtijeva prioritiziranje sistema i akcija koje će voditi do drugačijeg načina razmišljanja i boljeg performansa zaposlenika.

Seminar je prilagođen i namijenjen svima koji žele saznati kako na ispravan način postaviti proces upravljanja talentima u preduzeću, kako postaviti i izmjeriti ključne pokazatelje učinka, te koji su kritični zahtjevi procesa.

Iskustvo profesionalca: Dragana Mujanović

draganaDragana Mujanović je ekspert za finansije, kontroling i HR. Iza sebe ima preko 10 godina menadžerskog iskustva kod najpoželjnijih poslodavaca kao što su dm drogerie markt d. o. o. Sarajevo i Orbico d. o. o. Sarajevo. Bila je predavač na mnogobrojnim regionalnim konferencijama (SDG Business Conference, DRIVE – Leadership & Talent Conference, CEO Academy itd.) i učestvovala je u nekoliko internacionalnih projekata, a fokus njenog djelovanja je na optimiziranju poslovnih procesa i razvoju ljudskih resursa.

Gdje i kada?

Seminar će biti održan u prostorijama BusinessAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo), 10. oktobra, sa početkom u 9:30​. O mogućnostima praćenja putem Live streama bićete naknadno obaviješteni.

Live stream

U subotu, 3. oktobra, od 9:30 časova – klikom na link pristupate prenosu predavanja.

ls

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem mejl-adrese: office@razvoj-karijere.com.

DOGAĐAJI

Citat dana

Život ne pruža veće zadovoljstvo od savladavanja poteškoća na putu uspeha, postavljanje novih ciljeva i njihovo dostizanje.
Dr Samuel

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: