LIVE STREAM seminara: Vještine koje poslodavci traže

U subotu, 12. septembra, od 10 časova, pridružite nam se na besplatnom vebinaru Vještine koje poslodavci traže.

sl1 

Tokom seminara Vedran će se fokusirati na tri izuzetno bitne poslovne vještine neophodne u modernom vremenu. One se mogu koristiti u bilo kojoj situaciji – kod kuće i na poslu, među prijateljima, kolegama, ili nepoznatim ljudima. U pitanju su praktična znanja koja nam pomažu da se stalno usavršavamo. Koristeći te vještine postajemo bolji i kao menadžeri i kao ljudi. Koje su to tri vještine? Otkrijte na besplatnom trosatnom seminaru „Vještine koje poslodavci traže”.

Iskustvo profesionalca: Vedran Peršić

predavacIako je studirao sociologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te bio televizijski novinar, Vedran se pronašao u korporativnim komunikacijama. Od 2001. godine bavi se odnosima s javnošću, marketingom i pitanjima od javnog značaja. 

Dnevni avaz ga zove „pionirom PR struke u BiH”, a magazin Azra kaže da je „umjeren, decentan, smirujuć… baš kako zamišljate vrhunskog PR stručnjaka”. Za magazin Ladies In je „komunikativan, vedar i nasmijan, uspješan, svestran i šarmantno duhovit”. 

Njegove najčešće uzrečice su „sve je stvar percepcije” i „u životu je bitno imati mogućnost izbora”. 

Dugogodišnji je predavač različitih modula iz korporativnih komunikacija. Držao je trening javnog nastupa i kriznog komuniciranja za službenike ministarstava na nivou BiH, Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, UNDP-a, te službenike Međureligijskog vijeća u BiH. Bio je gost-predavač na postdiplomskom studiju (marketing) na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Kao spoljni konsultant je učestvovao na međunarodnim projektima. U Londonskoj školi za odnose s javnošću dobio je posebno priznanje za rezultate ostvarene u obrazovanju polaznika seminara. Posjetioci portala Sarajevo Marketing Summit dodijelili su mu titulu Marketing Superstar 2017. Udruženje automobilskih novinara BiH je 2009. godine proglasilo Vedrana PR menadžerom godine.

Na poziciji direktora sektora Marketing i komunikacije u „Sberbank BH” nalazi se od 2013. godine. Prije toga bio je najodgovornija osoba za korporativne komunikacije svih firmi članica grupacije „ASA Prevent” punih pet godina, rukovodio pres-službom Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) tri godine, bio glasnogovornik OHR-a, te šef produkcije UN misije u Bosni i Hercegovini. Po završetku BBC škole televizijskog novinarstva, punih pet godina izvještavao je o političkim, ekonomskim i socijalnim pitanjima iz BiH i svijeta. 

Bio je predsjednik Upravnog odbora Mreže Globalnog sporazuma UN u BiH, član Nadzornog odbora marketinške agencije „Euromedia”, te član Skupštine Vanjskotrgovinske komore BiH. Predsjednik je Skupštine Udruženja „PRIBA”. Aktivni je član IABC-a.

Kao novinar, Vedran je intervjuisao mnoge ljude želeći da informiše širu javnost, ali je kao menadžer intervjuisao potencijalne saradnike kako bi svojoj organizaciji osigurao rast i razvoj. Zna šta traži od kandidata, jer je i sam intervjuisan za svaku poziciju koju je obavljao bilo da se radi o međunarodnoj ili domaćoj organizaciji. 

Gdje i kada

Seminar će biti održan u prostorijama BusinessAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo), 12. septembra, sa početkom u 10:00 časova​. O mogućnostima praćenja putem Live streama bićete naknadno obaviješteni.

Live stream

U subotu, 12. septembra, od 10:00 časova – klikom na link pristupate prenosu predavanja.

ls

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem imejl-adrese: office@razvoj-karijere.com.

DOGAĐAJI

Citat dana

Edukacija je ključni element preživljavanja jer smo iz perioda industrijske tranzicije prešli u postindustrijsku, koja se bavi obradom informacija, a ne proizvodnjom dobara.
Gordon Mekfarlan

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: