Budi i ti jedan od preko 2000 volontera koji će nam pomoći da Evropske univerzitetske igre 2020 u Beogradu budu najbolje do sad!

Najveće evropsko studentsko prvenstvo, Evropske univerzitetske igre, održaće se u Beogradu od 10. do 25. jula 2020. Srbija je još jednom dobila priliku da se, nakon Univerzijade 2009. godine, dokaže kao vrstan organizator najvećeg univerzitetskog sportskog takmičenja – u čemu će biti potrebna velika volonterska pomoć.

eug2020

Tokom Europskih univerzitetskih igara u Beogradu, 2.300 volontera imaće priliku da doživi jedinstveno iskustvo na ovom projektu. Volonteri čine okosnicu svakog velikog sportskog događaja, te uspeh Igara zavisi najvećim delom od motivacije i veština volontera.

Ne propustite ovu priliku da učestvujete u stvaranju istorije Europskih univerzitetskih igara kroz dobrovoljan rad na ovom studentskom takmičenju.

Sektori u kojima možeš da učestvuješ su: Ataše, Logistika, IT, VIP, Ceremonije i Protokol, Pres, Transport, Smeštaj, Informacioni centar, Ishrana, Turizam i Promocija, Univerzitetsko selo, Sportski objekti i Akreditacioni centar.

Zašto bi trebalo da volontiraš na #EUG2020?

 1. Učestvovanje u međunarodnom događaju koji okuplja oko 6000 takmičara sa više od 500 evropskih univerziteta iz 40 država ti donosi priliku da ostvariš kontakt sa ljudima iz celog sveta.
 2. Mogućnost volontiranja u velikom broju sektora i različitim područjima rada omogućiće ti jedinstvenu priliku sticanja znanja koje će ti pomoći u kasnijem profesionalnom životu u budućnosti.
 3. Ovaj projekt je odličan način za upoznavanje novih prijatelja i stvaranje kontakata sa stotinama mladih ljudi, ali i iskusnih profesionalaca.
 4. Priprema Evropskih univerzitetskih igara pružiće ti mogućnost da učestvuješ i u promotivnim aktivnostima i drugim test takmičenjima, a sve u cilju pripreme za Igre.
 5. Odabrani volonteri imaće mogućnost učestvovanja na edukacijama i obuci pripremljenim posebno za ovaj projekt.
 6. Volonterski rad doneće ti nova znanja i veštine, kao i sertifikat koji će obogatiti tvoju profesionalnu biografiju.

Na EUG2020 studenti će se takmičiti u čak 21. sportu – spisak sportova pronađi na sajtu.

Prijava

Prvi korak da postaneš volonter je da popuniš obrazac za prijavu na sajtu EUG2020. Nakon popunjavanja obrasca, biće ti poslata potvrdu o prijavi na e-mail. Nakon registracije, putem e-maila organizatori će te obaveštavati o novostima vezanim uz EUG 2020. Zatim će uslediti prvi krug intervjua i opšta prezentacija, a neposredno pred takmičenje i specifičan trening.

Što se očekuje od tebe kao volontera?

Očekuje se da budeš dostupan od 10-25. jula. (Kao i za vreme specifičnog treninga i u promotivnim
aktivnostima, ako si raspložen da učestvuješ u njima.)

Poželjno je da znaš Engleski ili neki drugi strani jezik. Ali to nije presudan uslov. Ako si iz Srbije trebalo bi da imaš više od 15 godina na početku volontiranja. Ako si stariji od 15 godina ali mlađi od 18 godina (u julu 2020. godine), moraćeš da dostaviš pisanu saglasnost zakonskog zastupnika (roditelja). Ako želiš da volontiraš, a iz druge države si, moraš biti punoletan na početku volontiranja.

Svi volonteri će potpisati Ugovor o volontiranju.

Što očekuje volontere?

 • Tokom volontiranja biće ti obezbeđena hrana i piće.
 • Dobićeš akreditaciju za celo takmičenje.
 • Dobićeš volontersku uniformu.
 • Na kraju volontiranja dobićeš Potvrdu/Sertifikat o učestvovanju.
 • Biće ti organizovani razni edukativni, zabavni i kulturni sadržaji.
 • Na kraju angažovanja volontere očekuje velika žurka za sve učesnike.

Više infomacija o volontiranju i Evropskim univerzitetskim igrama možeš pronaći na zvaničnom sajtu
www.eug2020.eu kao i na društvenim mrežama #eug2020.

DOGAĐAJI

Citat dana

Nikad ne započni dan ako on nije već završen na papiru.
Anonimni autor

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: