Case Study Competition

Centar za razvoj karijere od 1. 10. 2022. organizuje projekat Case Study Competition, koji vam donosi jedno potpuno novo i interesantno iskustvo! Case Study Competition (CSC) omogućiće vam da naučite kako se rešava studija slučaja. Kao učesnik CSC-a, sa timom kolega radićete na realnom problemu kompanije mentora, a nakon osmišljavanja i prezentovanja rešenja, očekuju vas i vredne nagrade!

csc

Šta je studija slučaja?

Studije slučaja su pisane postavke realnih poslovnih situacija, bazirane na konkretnim podacima i istraživanjima. Metod rešavanja studije slučaja (case study) stavlja vas u poziciju zaposlenih u kompaniji koji se suočavaju sa određenim problemom koji zahteva kreativno, efikasno i brzo rešenje.

Ovakav metod učenja koristi se već decenijama u mnogim poslovnim školama, kao što je Harvard Business School. Rešavanje studije slučaja je kao igra odlučivanja. Pred studente se postavlja određeni problem i od njih se zahteva da osmisle, argumentuju, diskutuju i dorade rešenje tog problema.

Šta je Case Study Competition?

Case Study Competition predstavlja projekat Centra za razvoj karijere, koji polaznicima ITAcademy, BusinessAcademy, InternetAcademy kao i studentima ITSa i FSUa omogućava da steknu jedinstveno, praktično primenjivo znanje, da osvoje vredne nagrade, kao i da se zabave kroz timski rad i druženje.

Kao učesnici CSC-a dobićete priliku da timski, u okviru vremenskog perioda od 5 dana, radite na izradi rešenja studije slučaja za kompaniju za koju se odlučite. Pre nego što dobijete zadatak, biće vam obezbeđena obuka sa svim potrebnim uputstvima, a zatim i upoznavanje i konsultacije sa predstavnicima kompanije mentora.

Nakon izrade finalne prezentacije, tim učesnika će prezentovati svoje rešenje pred kompanijom mentorom od čijih predstavnika će dobiti povratnu informaciju o kvalitetu rešenja. Takođe, kompanije mentori obezbedile su učesnicima prigodne nagrade, a svi učesnici dobiće i sertifikat kao potvrdu da su savladali veštinu rešavanja studije slučaja.

Ko može da se prijavi?

Ekskluzivno pravo da učestvuju u projektu Case Study Competition imaju samo polaznici ITAcademy, BusinessAcademy, InternetAcademy i studenti ITSa i FSUa. Nikakvo prethodno iskustvo nije neophodno i apsolutno svako može da se prijavi.

Zahvaljujući obuci i savetovanju sa kompanijom mentorom imaćete priliku da se temeljno upoznate sa svim koracima potrebnim za rešavanje studije slučaja i pri tom steknete dragoceno iskustvo, upoznate se sa timskim radom i razvijete veštine koje će vam biti od koristi čime god da se bavite.

Kako funkcioniše rešavanje studije slučaja?

Studija slučaja (case study) predstavlja realnu ili hipotetičku poslovnu situaciju sa kojom se možete susresti na radnom mestu. Vaš zadatak je da temeljno analizirate konkretnu studiju slučaja i predložite svoje rešenje poslovnog problema.

Otkrijte kako funkcioniše rad u timu! Vi i vaše kolege radićete zajedno na rešavanju studije slučaja i proći ćete kroz sve faze razvoja tima. Upoznaćete se, smejaćete se, ljutiti, istraživati, razmišljati, a timskom sinergijom ćete na kraju svi zajedno kreirati rešenje na koje ćete biti ponosni!

Nemate prethodno iskustvo u rešavanju studije slučaja? Ne brinite. Pripremili smo sva potrebna uputstva i jednodnevnu obuku koja će vas uveriti da case study nije ništa strašno. Pored toga, dobićete i mentorsku obuku od strane kompanije koja zadaje studiju slučaja, upoznaćete se sa njihovim ciljevima i korporativnom kulturom. Dakle, ne možete da omanete!

Od trenutka kada dobijete studiju slučaja, vaš tim na raspolaganju ima 5 dana za osmišljavanje rešenja. „Brainstormujte”, zapisujte svaku ideju, „guglajte”, pretražujte literaturu, anketirajte, istražujte…

Došao je vaš trenutak da zablistate! Timski ćete prezentovati svoje rešenje pred predstavnicima kompanije za koju ste rešavali studiju slučaja. Ne plašite se javnog nastupa, već ga hrabro savladajte. Svako pojavljivanje pred publikom, svaki poslovni sastanak, svaka stručna prezentacija ‒ sve to predstavlja javni nastup koji će vam biti preko potreban u poslovnom svetu.

Upamtite da ne postoji netačno rešenje! Postoje samo dobri i bolji predlozi, a toga su i predstavnici kompanija svesni. Timu sa najboljim rešenjem kompanija mentor dodeliće nagradu u vidu prakse ili edukativnog treninga!

Od predstavnika kompanije dobićete povratnu informaciju o kvalitetu vašeg rešenja ‒ koji deo im se najviše svideo, šta je od predloga primenjivo, šta bi moglo da se izmeni itd.

Nov pristup rešavanju poslovnih situacija, razvoj korisnih veština i sposobnosti, nova poznanstva i kontakti, nagrade od kompanije mentora ‒ sve to predstavlja jedno inovativno, ali i zabavno iskustvo kojim ćete moći da obogatite svoju biografiju.

Kako vam učešće na CSC-u može koristiti?

 • Naučićete kako se rešava studija slučaja. Kada jednom savladate ovu metodu, moći ćete da je uspešno primenjujete čime god da se bavite. 
 • Steći ćete praktično iskustvo u rešavanju studije slučaja, naučićete kako da primenite svoje teorijsko znanje u praksi. 
 • Obogatićete svoj CV koji će vas izdvojiti iz mase kandidata za posao.
 • Razvićete veštine timskog rada. Iz prve ruke uvidećete kako funkcioniše jedan tim ‒ kako se zajedno dolazi do ideje, kako se raspodeljuje posao, vreme i odgovornost, kako da prevaziđete razlike u mišljenjima…
 • Razvićete analitičnost i sistematičnost, naučiti kako da kritički razmišljate, da podstaknete istraživački duh i kreativnost u sebi i kako da integrišete teoriju i praksu.
 • Savladaćete veštine javnog nastupa.
 • Dobićete povratnu informaciju o svom rešenju.
 • Dobićete neku od nagrada kompanije mentora.
 • Dobićete sertifikat o učešću na događaju.
 • Proširićete svoju mrežu kontakata.
 • Družićete se i dobro ćete se zabaviti! :)

Važni datumi

 • Prijave su otvorene do 14. 9. Možete se prijaviti zajedno sa svojim timom kolega ili individualno, pa ćemo mi oformiti vaš tim. Timovi broje 3 - 5 članova.
 • Mentorski rad sa kompanijom koja zadaje studiju slučaja održaće se u toku jednog dana, u periodu između 22. 9. do 24. 9.
 • Tehnička obuka, sa svim potrebnim uputstvima i sugestijama za rešavanje studije slučaja, održaće se 24. 9.
 • Takmičari dobijaju studiju slučaja 24. na 25. septembar u ponoć
 • Gotovo rešenje takmičari treba da pošalju najkasnije do 29. septembra u ponoć.
 • Prezentacija rešenja pred žirijem održaće se 1. 10. (subota) od 11h u prostorijama u robnoj kući Beograd na 4. spratu.

Kompanije koje zadaju studiju slučaja

joorney ananas sbg

Prijave su zatvorene! Zahvaljujemo se na pokazanom interesovanju. Svi prijavljeni učesnici dobili su putem mejla obaveštenje o terminu obuke.

Samo hrabro, dođite da se družimo! Možda baš vaš tim bude najbolji!

Za više informacija posetite: www.razvoj-karijere.com.

Za sve dodatne informacije i pitanja možete nam se obratiti putem mejla: office@razvoj-karijere.com.

Srdačno vaš,

Centar za razvoj karijere

DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje je stvorilo bezgraničnu populaciju koja je sposobna da čita, ali nije sposobna da razlikuje šta je vredno čitanja.
Džordž Makoli Treveljan

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: