Centar za edukaciju mladih

CECentar za edukaciju mladih (CEM), od svog osnivanja 1998. godine, aktivno djeluje u smjeru razvoja šire lokalne zajednice, najviše kroz rad s mladima i za mlade. Programi i sadržaji koje nudi mladima, uglavnom su zasnovani na neformalnoj edukaciji, i to iz onih oblasti koje nisu pokrivene redovnim obrazovnim procesom. Pored stjecanja znanja, mladi, čije učešće u CEM-ovim programima i aktivnostima je dobrovoljno, stječu lične i društvene vještine (samopouzdanje, odgovornost, komunikativnost, timski rad, rješavanje konflikta...), koje su im potrebne kako bi postali aktivni i odgovorni članovi društva, spremni se zalagati za pravdu, jednakost, toleranciju, nediskriminaciju i sl. Rad za mlade ogleda se u promociji zdravog načina života, bez duhanskih prerađevina, alkohola i droga, zalaganju za donošenje i sprovođenje pravnih akata vezanih za mlade (zakon o mladima, strategija prema mladima), uspostavljanju i razvoju modela informisanja mladih (info parkovi, web portal, društvene mreže i sl.) i drugim aktivnostima koje CEM provodi, a u kojima i mladi imaju mogućnost učestvovati. Pored toga, CEM se aktivno zalaže i za strategije za unapređenje cjelokupne zajednice, poput strategija za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja općenito, protiv maloljetničke delinkvencije i sl, koje doprinose dobrobiti svih njenih članova. Centar za edukaciju mladih je najaktivnija nevladina organizacija koja radi s mladima u SBK. Broji oko 1000 članova, od toga oko 20 aktivnih volontera koji svakodnevno, kroz razne akcije i aktivnosti, doprinose razvoju svoje zajednice.

Web site: www.cem.ba

DOGAĐAJI

Citat dana

Edukacija je ključni element preživljavanja jer smo iz perioda industrijske tranzicije prešli u postindustrijsku, koja se bavi obradom informacija, a ne proizvodnjom dobara.
Gordon Mekfarlan

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: