Centar za edukaciju mladih

CECentar za edukaciju mladih (CEM), od svog osnivanja 1998. godine, aktivno djeluje u smjeru razvoja šire lokalne zajednice, najviše kroz rad s mladima i za mlade. Programi i sadržaji koje nudi mladima, uglavnom su zasnovani na neformalnoj edukaciji, i to iz onih oblasti koje nisu pokrivene redovnim obrazovnim procesom. Pored stjecanja znanja, mladi, čije učešće u CEM-ovim programima i aktivnostima je dobrovoljno, stječu lične i društvene vještine (samopouzdanje, odgovornost, komunikativnost, timski rad, rješavanje konflikta...), koje su im potrebne kako bi postali aktivni i odgovorni članovi društva, spremni se zalagati za pravdu, jednakost, toleranciju, nediskriminaciju i sl. Rad za mlade ogleda se u promociji zdravog načina života, bez duhanskih prerađevina, alkohola i droga, zalaganju za donošenje i sprovođenje pravnih akata vezanih za mlade (zakon o mladima, strategija prema mladima), uspostavljanju i razvoju modela informisanja mladih (info parkovi, web portal, društvene mreže i sl.) i drugim aktivnostima koje CEM provodi, a u kojima i mladi imaju mogućnost učestvovati. Pored toga, CEM se aktivno zalaže i za strategije za unapređenje cjelokupne zajednice, poput strategija za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja općenito, protiv maloljetničke delinkvencije i sl, koje doprinose dobrobiti svih njenih članova. Centar za edukaciju mladih je najaktivnija nevladina organizacija koja radi s mladima u SBK. Broji oko 1000 članova, od toga oko 20 aktivnih volontera koji svakodnevno, kroz razne akcije i aktivnosti, doprinose razvoju svoje zajednice.

Web site: www.cem.ba

DOGAĐAJI

Citat dana

Education is what survives when what has been learned has been forgotten. Obrazvoanje je ono što preživi kada se zaboravi ono što je naučeno.
B. F. Skiner

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: