Da li i vi možete da se bavite iOS programiranjem?

Ono što treba da znate je da svako može da postane iOS programer i kreira aplikacije. Međutim, da biste bili sigurni u to da je ovo zaista karijera koja odgovara vašim afinitetima i sklonostima, bilo bi dobro da sebi postavite nekoliko pitanja:

- Da li svakodnevno koristite mobilne aplikacije za komunikaciju, zabavu, učenje, fitnes ili posao?

- Da li imate ili biste želeli da imate iPhone ili druge uređaje kompanije Apple?

- Da li želite visoku platu?

- Da li možete da zamislite sebe kako već u narednoj godini sedite za kompjuterom i radite na programiranju aplikacija?

ios_swift

Ukoliko ste na većinu ovih pitanja odgovorili potvrdno, a još vas i odlikuju sklonost ka logičkom mišljenju i rešavanju problema i smatrate da ste u određenoj meri kreativna osoba, onda je ovo definitivno karijera koja bi mogla da bude prava za vas.

Koliko ćete biti plaćeni kao iOS programer?

iOS je operativni sistem koji pokreće sve ajfone. Kao i svi developeri, i iOS programeri imaju zanimljive i dinamične radne aktivnosti. Iako većinu vremena provode pišući kodove u Swift programskom jeziku, to podrazumeva mnogo više od jednostavnog sedenja pred kompjuterom. Oni sarađuju sa kolegama, razmenjuju ideje, brainstormuju i smišljaju nove projekte. Sve ovo radni dan iOS developera čini izuzetno uzbudljivim. Ovo su neke od njihovih glavnih aktivnosti:

- rad u dinamičnim timovima na definisanju, dizajniranju i kreiranju multifunkcionalnih aplikacija;

- otkrivanje, procenjivanje i implementiranje novih tehnologija koje unapređuju programiranje;

- briga o kvalitetu koda.

Kada je o zaradi reč, iOS developeri ne samo da zarađuju i do nekoliko puta više od prosečne plate u drugim sektorima nego su i među najplaćenijima kada su u pitanju svi programeri:

- na primer, plate u SAD kreću se od 49.000 do 110.000 evra godišnje, u Nemačkoj i drugim zemljama Evropske unije prosečno iznose oko 69.000 evra, a u Srbiji i do 198.000 dinara.

Da li je teško savladati alate za kreiranje iOS aplikacija?

iOS programeri rade u Swift jeziku, koji je Apple kreirao 2014. godine i koji je postao veoma popularan, pa danas spada među najtraženije programske jezike.

Jedan od razloga leži u specifičnoj kombinaciji jednostavne upotrebe i široke i moćne primene. Apple je kompanija poznata po sjajnom i elegantnom dizajnu svojih uređaja i proizvoda, a upravo se Swift ističe u tom pogledu: XCode okruženje specijalno dizajnirano za Swift/iOS programiranje veoma je jednostavno za korišćenje i napravljeno tako da maksimalno olakša proces programiranja. Otuda:

- Swift brzo savladavaju i apsolutni početnici (moguće ga je naučiti za svega nekoliko meseci), ali je dovoljno moćan i za najiskusnije programere.

Stoga ne bi trebalo da bilo ko ima problema da savlada Swift programiranje, a zahvaljujući njegovoj popularnosti i velikoj primeni imaće sjajnu perspektivu za napredak i razvoj karijere.

Dakle: ukoliko tražite jezik u kome ćete moći da brzo napredujete od početnika do iskusnog programera, Swift je sjajan izbor.

Izvor: www.b92.net

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Samo čovek koji ništa ne uči, nikada ne greši.
Teodor Ruzvelt

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: