Evo kako vam POKRETANJE BLOGA može unaprediti karijeru

Bez obzira na to da li imate svoju firmu koju želite da promovišete online ili ste odlučili da sebe predstavite kao autoritet u određenoj oblasti i tako dođete do klijenata ili razmišljate o karijeri u digitalnom marketingu, jedno je sigurno – trebalo bi odmah da počnete da vodite svoj blog.

sl1

Predstavljamo vam 5 razloga zašto je pisanje bloga dobro za vašu poslovnu karijeru.

  • Pomaže vam da budete prepoznatljivi

Vođenje i uređivanje svog bloga pomoći će vam da izgradite jedinstven glas koji može postati vaša prepoznatljiva odlika. Za uspešan content marketing, izgraditi glas koji posetioci lako povezuju sa vama može biti ključna prednost. Ukoliko imate svoj brend, onda znate koliko je važno da on bude upečatljiv i poseban. Čak iako nemate svoj biznis, kao bloger vi sami predstavljate brend – morate biti jedinstveni i originalni – to je ono što vas izdvaja u moru drugih i preporučuje za saradnju.

  • Dovodi posetioce na vaš sajt

Bilo da imate sajt na kom prodajete svoje usluge ili proizvode ili promovišete svoju stručnost u određenoj oblasti, želite da imate puno posetilaca. To je jedan od glavnih ciljeva digitalnog marketinga. Jednostavno, što više ljudi pogleda sadržaj na vašem sajtu, veća je šansa da ćete dobiti potencijalne klijente. Blog je pravi način da ovo uradite: pišite o nečemu što je korisno vašoj ciljnoj publici, pomozite im da razreše neku dilemu ili napravite koristan tutorijal i imaćete njihovu pažnju.

  • Omogućava pristup potencijalnim klijentima

Jedan od benefita bloga je prikupljanje imejl-adresa od potencijalnih klijenata.

Na kraju svakog posta stavite „call to action” sa nekom besplatnom ponudom: to može biti demo-period korišćenja vaših usluga, besplatni vodič za relevantnu temu ili e-knjiga. Posetioci ostavljaju svoju imejl-adresu kako bi im materijal stigao na mejl i tako postaju vaši leadovi – osobe zainteresovane za vaše usluge sa kojima možete komunicirati putem mejla. Ovo je dobar način da zadržite ljude na svom sajtu i da ih obaveštavate o novim uslugama i tako ih na kraju pretvorite u svoje kupce.

Prema istraživanjima HUBSPOT-a, 60% kompanija koje vode blog ima više mušterija od onih koje to ne čine.

  • Donosi vam publiku i kad ništa ne radite

Blog post ne dovodi nove posetioce na sajt samo onda kada je tek objavljen, on to nastavlja da čini i nakon toga. Istraživanja pokazuju da na velikim sajtovima 70% posetilaca i 90% potencijalnih klijenata dolazi zbog blogova koji su objavljeni mesecima ranije. Dobar blog post može da bude relevantan dugo nakon što je objavljen i tako vam donosi nove posetioce i klijente čak i kada ništa ne radite.

Dakle, pisanje bloga isplati se i na duže staze.

  • Uči vas naplativim veštinama

Blogovanje vas uči disciplini, kako da svoje misli jasno artikulišete, da poštujete zadate rokove i uređujete tekstove. Ukoliko razmišljate o karijeri copywritera i content managera ili o nekom drugom zanimanju u digitalnom marketingu, sve su ovo dragocene i veoma tražene veštine koje možete dobro da naplatite.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje treba da počne od sebe samoga.
Ludvig Fojerbah

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: