Evo šta vam je potrebno da biste odlično zarađivali praveći sajtove

Da li ste znali da se svakog minuta na internetu pojavi više od 500 novih sajtova i da se već postojeće web stranice moraju redovno redizajnirati kako bi ispratile trendove i ostale atraktivne za posetioce?

Sve to doprinelo je da web dizajnere uvek čeka posao koji će im doneti odličnu zaradu.

web_designer

Ovo zanimanje svima pruža idealnu priliku za započinjanje uspešne karijere s obzirom na to da, čak i ukoliko ste apsolutni početnik iz ove oblasti, za svega godinu dana možete postati visoko plaćeni profesionalac. Sve što je potrebno jeste da savladate neke od najvažnijih veština za kreiranje sajtova, koje vam predstavljamo u nastavku.

1. korak – HTML i CSS

Jezici HTML i CSS spadaju među najvažnije alate web dizajnera. Svaki sajt koji ste u životu posetili kreiran je pomoću HTML-a i zbog toga ovaj skriptni jezik predstavlja osnovu kompletnog weba. Pisanjem kodova u HTML-u postavićete „kostur” sajta, dok će vam CSS omogućiti da vizuelno definišete izgled svake stranice koju budete kreirali na internetu.

Veoma je važno istaći da ovi jezici spadaju među najjednostavnije za učenje i ne zahtevaju nikakvo predznanje. Osim toga, mnogi kompleksniji programski jezici nadovezuju se na osnovu HTML-a, što će vam, ukoliko u budućnosti odlučite da se oprobate kao programer, znatno olakšati dalje usavršavanje.

2. korak – JavaScript

Programski jezik JavaScript je jedan od najpopularnijih na internetu i koristi se u gotovo svim oblastima IT-ja. Konkretno u web dizajnu JavaScript će vam omogućiti da „oživite”, odnosno učinite funkcionalnim, sve ono što ste napravili pomoću HTML-a i CSS-a.

Ukoliko se detaljnije posvetite učenju ovog jezika, otvoriće vam se i mogućnosti za kreiranje video-igrica, web animacija i još mnogo toga.

3. korak – Adobe programi

Programi kompanije Adobe kao što su Dreamweaver, Photoshop, Illustrator i Animate CC neophodni su u procesu kreiranja sajtova. Iz tog razloga snalaženje u radnom okruženju svakog od pomenutih programa se izuzetno ceni u svetu web dizajna.

Ukoliko uz veštine i trikove za rad u Adobe programima steknete i prestižni međunarodni sertifikat ove kompanije, vaša uspešna karijera web dizajnera neće dolaziti u pitanje. Ovakvo priznanje i potvrda znanja omogućiće vam da se izdvojite od ostalih i budete uvek za korak bliže najboljim poslovima na tržištu.

Izvor: www.blic.rs

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja.
Johan Volfgang Gete

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: