Kako da nađete odlično plaćen posao u 2017. godini?

Praznična euforija lagano pada u zaborav, a sa njom i većina novogodišnjih odluka koje smo doneli sa nadom da će 2017. biti bolja, uspešnija i ispunjenija nego prethodna godina.

Da se među zanemarenim planovima i željama ne bi našla i vaša zamisao da u novoj godini pronađete posao koji će vam doneti veće prihode i lagodniji život, učinite neke od narednih koraka.

mkl

Uložite u ono najvrednije – svoje znanje

Ako se pitate u šta bi bilo najpametnije da uložite kako biste zarađivali više novca u predstojećim mesecima i godinama, najsigurnija investicija kojoj možete da se posvetite jeste investicija u unapređenje vašeg znanja.

Nadgradnja postojećih veština ili sticanje potpuno novih mora da se isplati, a vrednost koju vam znanje donosi ne može niko da vam oduzme ni ove, a ni neke od narednih godina. Uz to, znanje je ono što će vam obezbediti odlično plaćene poslove, jer su najplaćeniji stručnjaci upravo oni koji su usavršili poznavanje određene oblasti.

Izaberite najisplativije veštine

Svako vreme daje prednost određenim zanimanjima, a u današnjim uslovima trendovi ukazuju na to da je najisplativije usavršiti se u nekoj od IT oblasti. Istraživanja pokazuju da su na tržištu rada trenutno najtraženija IT znanja i veštine kao što su programiranje, web i grafičko dizajniranje, SEO optimizacija, kreiranje online reklamnih kampanja i druge sfere digitalnog marketinga.

Ako vam ova zanimanja deluju kao potpuna nepoznanica, ne brinite. Uz adekvatnu edukaciju, koja odgovara vašim interesovanjima, neku od ovih oblasti možete savladati za manje od godinu dana.

Takođe, uz napredak savremenih obrazovnih sredstava, bez obzira na to da li imate vremena da se vratite u „školske klupe” ili ne, edukativni materijali dostupni na internetu omogućavaju vam da se posvetite učenju kad god to vama odgovara. Sve to ostavlja vam malo izgovora za neispunjenje novogodišnjih želja o odlično plaćenom poslu.

Ne odlažite akciju, već krenite sad u obezbeđivanje odlično plaćenog posla

Da biste ispunili vašu želju da u 2017. godini postignete uspeh na poslovnom planu, već sada je vreme da načinite prvi korak ka ostvarenju cilja. Možda vam trenutno deluje kao da imate mnogo vremena pred sobom da učinite nešto za svoj napredak, ali razmislite: koliko brzo je prošlo vreme od prošlog januara, kada ste priželjkivali iste ili slične želje za ostatak godine?

Ako ne trošite vreme i odmah odlučite da počnete s radom na sebi, to znači da će vam nakon usavršavanja ostati još koji mesec da naučeno sprovedete u praksu i u istoj godini, zahvaljujući stečenim diplomama i sertifikatima, obezbedite visoku zaradu, koja prati IT zanimanja.

Ne dozvolite da još jedna godina prođe, a da vaša maštanja o boljem poslu i odličnoj plati ostanu samo to – mašta. Iskoristite narednih 12 meseci da steknete znanja i veštine i usavršite se za neka od najplaćenijih zanimanja današnjice.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje je jednostavno duša zajednice kada se prenosi sa generacije na generaciju.
Žilbert K. Čelsterton

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: