Kako da napravite sajt koji će vam donositi zaradu?

Bez prisustva na internetu, danas je svako poslovanje osuđeno na propast. Iako su toga mnogi svesni, strategije kojih se pridržavaju kako bi promovisali svoje usluge ili proizvode online često su pogrešne.

Angažovanjem profesionalnih web dizajnera veoma brzo možete dobiti sajt koji ispunjava sve moderne standarde i izgleda upravo onako kako ste zamislili. Međutim, to ne garantuje da će vam ta prezentacija donositi zaradu i poboljšati prodaju.

Da biste to postigli, morate da primenite taktike zbog kojih su stručnjaci za internet marketing postali među najtraženijima na tržištu.

sajt

Ispromovišite sajt i privucite posetioce

Jedna od najčešćih grešaka preduzetnika, nakon što pokrenu web sajt, jeste ta što pomisle da se njihov posao tu završava. Istina je zapravo da tek tada treba posvetiti pažnju promovisanju i prikupljanju što brojnije publike od čije aktivnosti će zavisiti i vaš profit. Koristeći razne tehnike, web sajt možete vrlo lako da pretvorite u “mašinu” za pravljenje novca.

Za početak, potrebno je da pokrenete marketinške kampanje na internet pretraživačima i društvenim mrežama, s ciljem privlačenja što većeg broja posetilaca sa Googlea, Facebooka, Twittera ili Instagrama. Takođe, optimizacija sajta, koju možete savladati na SEO kursu, omogućiće vam da sadržaj vaših stranica bude znatno bolje rangiran u rezultatima pretrage, što će značajno povećati posetu.

Odredite ciljnu grupu i ponudite joj sadržaj zbog koga će se uvek vraćati

Umesto ideje da razvijete sajt koji će pokušati da zadovolji potrebe što šire publike, efikasnija praksa je prilagoditi njegov sadržaj i izgled samo onoj ciljnoj grupi koja vam je najvažnija. U zavisnost od toga ko su najčešći kupci vaših proizvoda, odnosno usluga, treba odrediti i ciljnu grupu, a zatim i osmisliti sajt koji će upravo tim posetiocima ponuditi ono što traže.

Ovakva strategija može smanjiti broj posetilaca koji će biti oduševljeni samim dizajnom sajta, ali će vaši rezultati, kada je prodaja u pitanju, biti daleko bolji. Pošto ste odredili ciljnu grupu, naredni korak, koji je ujedno i najvažniji, jeste zadržavanje takvih posetilaca. U tome ćete uspeti samo ukoliko im redovno nudite sadržaj poput interesantnih i korisnih blog postova, zbog kojih će se iznova vraćati sajtu, ali i sticati nova znanja o važnosti usluga i proizvoda koje nudite.

Ponudite potencijalnim potrošačima sve na jednom mestu

Da biste stvorili široku grupu potrošača, neophodno je da razmišljate kao oni. Bez obzira na to da li preko web sajta prodajete određenu uslugu ili proizvod, važno je da posetiocima ponudite celokupan sadržaj koji žele da vide pre nego što se odluče na kupovinu. Informacije o samom proizvodu, odnosno usluzi, treba da budu i edukativne kako bi posetioci shvatili kako će im one zapravo koristiti.

Deo u kome će posetioci sajta međusobno razmenjivati mišljenja takođe će im biti veoma koristan da bi se uverili u kvalitet onoga što nudite. Osim toga, prenošenje pozitivnih priča i iskustava vaših kupaca će eventualnim novim potrošačima pružiti novi ugao gledanja na ponudu sa sajta i tako ih približiti krajnjem cilju – kupovini.

Izvor: www.b92.net

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Samo čovek koji ništa ne uči, nikada ne greši.
Teodor Ruzvelt

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: