Kako izgraditi ugled na radnom mestu?

Mnogi rade samo i tačno ono što se od njih traži. Ni više ni manje od toga.
No, to za zadovoljstvo poslom i ugled među kolegama nije dovoljno.

Da li vas poštuju kolege i poslodavac?

Najviše poštovanja uživaju zaposleni koji svojim znanjem, veštinama, kreativnošću, odgovornošću i radnim navikama umeju da uspostave idealan odnos između svojih obaveza i obaveza onih koji ih okružuju.

Imate radno mesto i pristojnu platu. S kolegama na poslu činite odličan tim. Divno sarađujete i, kad je "posla preko glave", priskačete jedni drugima u pomoć. Uglavnom - zadovoljni ste. Potpuno. Imati dobar posao i dobru platu veoma je važna je stvar u životu.

Međutim, važno je, osim toga, imati dobar odnos sa saradnicima i poslodavcem. Takođe, važno je i da vas posao ispunjava. Mnogi će se prepoznati u ovoj priči...

No, šta je s drugima, onima koji svakoga dana pomisle da žele bolje uslove, bolje saradnike, kvalitetnije uslove rada, korektnijeg poslodavca; ukratko - bolju situaciju na poslu?Je li baš uvek problem u svemu i svima osim u nama samima?

Koliko ste se puta zapitali: šta ja mogu učiniti da bi mi uslovi rada bili bolji, kako bi moje zadovoljstvo radnom okolinom ili radnim zadacima bilo veće? Šta ja mogu učiniti za bolje odnose s kolegama i izazovnije radne zadatke? Koje bi korake trebalo napraviti kako bismo imali više ugleda u radnoj okolini,kako bi nas više poštovali, kako bismo baš mi bili "stručnjak bez kojeg se ne može", te da odnosi koje gradimo s kolegama, saradnicima ili poslodavcima budu rezultat međusobnog poštovanja?

Šest koraka do ugleda na poslu

1. Savesno i pažljivo primajte naloge
2. Zatražite objašnjenja za stvari koje ne razumete
3. Budite odgovorni
4. Budite uljudni i ugodni u ophođenju
5. Budite proaktivni i kreativni u pronalaženju rešenja
6. Inspirišite druge svojim odnosom prema poslu (i uopšte)
 
Jeste li se uz to upitali što to razlikuje one koji su zadovoljni poslom i imaju dobre odnose s ljudima u kompaniji od onih koji to nemaju? Koji zaposleni nemaju potrebe niti razloga za sukobe, suprotstavljanje i neugodne situacije na poslu? To su oni koji su svojim poslodavcima važniji od zlata, a saradnicima pravi izbor. To su oni koji uživaju ugled.

Poslodavac najviše ceni zaposlene koji svojim znanjem, veštinama, kreativnošću, odgovornošću i radnim navikama uspevaju stvoriti idealan odnos između svojih obaveza i obaveza ljudi koji ih okružuju. Dakle, ne samo da osiguravate dobro obavljanje svog posla već i posla svojih kolega i saradnika.

Komentari:

HR4u

Odličan je tekst!
(05/02/2013 17:26:30)

Još

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Nije siroče onaj ko je ostao bez roditelja, nego je siroče onaj ko je ostao bez znanja i odgoja.
Anonimni autor

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: