Kako se pripremiti za sajam zapošljavanja

Sajmovi zapošljavanja su događaji na kojima se kompanije i poslodavci predstavljaju potencijalnim radnicima. To je prilika da se upoznate sa poslodavcima, saznate o karijernim mogućnostima i prikupite informacije o poslovima koji vam mogu odgovarati. Međutim, kako biste iskoristili sve prednosti sajma zapošljavanja, potrebno je da se dobro pripremite.

sajam

Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći u pripremi za sajam zapošljavanja:

  1. Istražite kompanije koje kompanije će biti na sajmu i koja područja zapošljavanja će biti pokrivena. Fokusirajte se na one kompanije koje su vam najzanimljivije i saznajte što više o njihovoj misiji, vrednostima, proizvodima ili uslugama koje nude i uslovima rada.
  2. Pripremite ažuriran i profesionalan CV, koji će privući pažnju poslodavaca. Neka vaš CV bude prilagođen kompanijama koje su vam najzanimljivije: naglasite svoje veštine i iskustvo – sve što može biti relevantno za posao koji tražite. Takođe, budite spremni da odgovorite na pitanja u vezi sa svojim CV-jem. Ponesite dovoljan broj primeraka svog CV-ja na sajam zapošljavanja. To će vam omogućiti da ostavite svoj CV poslodavcima koji su zainteresovani za vaš profil.
  3. Pripremite se za intervjue. Neke kompanije mogu održati kratke intervjue na sajmu zapošljavanja. Pripremite se za to tako što ćete vežbati davanje odgovora na česta pitanja koja se postavljaju na intervjuima za posao (vaše radno iskustvo, ciljevi i razlozi što želite da radite za određenu kompaniju). Takođe, pripremite nekoliko pitanja koja biste želeli da postavite poslodavcima kako biste bolje razumeli kompaniju i posao koji nude.
  4. Prvi utisak je važan. Odaberite odeću u kojoj ćete se osećati samouvereno, a opet primjereno za poslovni događaj. Ako niste sigurni što bi bilo primereno, setite se da je bolje odabrati nešto formalnije nego neformalnije
  5. Razvijte svoje komunikacijske veštine. Sajam zapošljavanja je odlična prilika da razvijete ove veštine. Vežbajte predstavljanje na jasan i uverljiv način i kako biste postavili pitanja poslodavcima.
  6. Ponesite sa sobom vizitkarte, na kojima će pisati vaše ime, kontakt informacije i podaci o vašem obrazovanju i iskustvu.

Budite spremni za razgovor o svom budućem poslu, otvoreni za nove mogućnosti i zadovoljni što ste napravili još jedan važan korak za sebe i svoju karijeru.

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Edukacija je ključni element preživljavanja jer smo iz perioda industrijske tranzicije prešli u postindustrijsku, koja se bavi obradom informacija, a ne proizvodnjom dobara.
Gordon Mekfarlan

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: