Naučite Java programiranje i uvek ćete imati posao!

Java programski jezik je nakon 27 godina od nastanka i dalje jedan od najpopularnijih na svetu. Njegova svestranost i lako korišćenje su sjajna preporuka za primenu u praktično svim industrijama, a ne samo u IT-ju.

java

Ovo je 7 osnovnih razloga zbog kojih Java programeri nikada ne brinu za posao:

1. Java se koristi na svim uređajima

Ovaj programski jezik se koristi na više od tri milijarde uređaja širom sveta. Jasno je da nijedan drugi jezik nije ni blizu njegove popularnosti. Java omogućava kreiranje programa koji rade skoro svuda, uključujući internet, automobile, servere, bankomate, televizore, smartfone i mnoge druge uređaje.

2. Java se koristi na najpopularnijim svetskim sajtovima

Neki od najvećih svetskih sajtova kao što su eBay, Amazon, Linkedin i Facebook koriste Javu. Ovaj programski jezik je savršen za cloud poslovanje, što ga čini logičnim izborom najvećih kompanija na svetu. Reč je o zaista odličnoj preporuci za svakog ko još uvek nije siguran na koji programski jezik da se fokusira. Najveće svetske kompanije su se odlučile za Javu.

3. Java alati za programere su besplatni

Važan faktor pri biranju jezika je dostupnost dobrih alata za programere kako bi se obezbedila produktivnost. Kad je u pitanju Java programski jezik, ovi alati su besplatni i lako dostupni. Odlična podrška umnogome olakšava rad, a kako su alati besplatni, to su troškovi rada niži.

4. Zajednica Java developera je ogromna

Procenjuje se da širom sveta radi preko devet miliona Java programera, što predstavlja sjajan izvor informacija u industriji u kojoj je to presudno. Ukoliko se odlučite za Java jezik, moći ćete da se oslonite na iskustva miliona korisnika, od kojih neko sigurno ima rešenje za problem na koji ste naišli. Sa ovolikim brojem kolega imate bogat izbor partnera s kojima možete da se udružite prilikom rada ne većim projektima.

5. Java se konstantno unapređuje

Kompanija Oracle, koja stoji iza Jave, posvećena je stalnom unapređivanju ovog jezika. Zbog odlične podrške, moguće je sa lakoćom pratiti najnovije trendove u industriji. Oracle prati zahteve tržišta i reaguje pravovremeno kako bi pružio maksimalnu podršku developerima. Zbog toga je Java programski jezik aktuelan i nakon 27 godina postojanja.

6. Java je najpopularniji programski jezik na svetu

Ukoliko tek započinjete karijeru programera, nije loša ideja da se odlučite za programski jezik koji je popularan. Kako je Java po mnogim istraživanjima najpopularniji programski jezik na svetu, savladavanje njega predstavlja dobru odluku. Interesantno je da je, i pored toga što ga koriste milioni, potražnja za stručnjacima i dalje veća od ponude.

7. Java programeri su odlično plaćeni

Zbog rasprostranjenosti ovog jezika i nedovoljnog broja stručnjaka, Java programeri mogu da računaju na odličnu platu. Prosečna plata Java programera u Srbiji je preko 1.400 evra. Prema analizama stručnjaka, Java predstavlja jedan od najsigurnijih izbora kada su u pitanju veštine koje obezbeđuju siguran posao.

Izvor: www.b92.net

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Život ne pruža veće zadovoljstvo od savladavanja poteškoća na putu uspeha, postavljanje novih ciljeva i njihovo dostizanje.
Dr Samuel

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: