Održan je seminar Tajne uspešne konverzacije na engleskom, Dodatno: Montažni prelazi

Shane

I ove subote, 7. jula, imali ste priliku da prisustvujete sjajnom seminaru: Tajne uspešne konverzacije na engleskom, koje je održao Shane Berry, specijalni gost  iz Južne Afrike.


Posetioci u punom amfiteatru i preko 500 onih koji su seminar pratili putem live stream-a su saznali kako da se oslobode jezičkih klišea i nesigurnosti u konverzaciji na engleskom jeziku. Predavanje je vodio muzički producent Shane Berry koji je više od 10 godina podučavao Japance kreativnoj upotrebi engleskog jezika u poslovnim ili privatnim razgovorima. Pored brojnih predavanja koje je održao širom sveta, Shane je naročito privukao pažnji inspirativnim nastupom na proteklom TEDx-u.


Pre Berry-ija, montažer Ivan Đorđević održao je predavanje o montažnim prelazima - razlogu zašto volimo da gledamo filmove. Saznali ste kako da na jednostavan način kreativno montirate audio i video materijal, sa ciljem da ispričate neodoljivu priču. A sve ovo imali ste od koga da čujete - Ivan, koji je diplomirao montažu na Fakultetu dramskih umetnosti, bavi se već 20 godina audio i video produkcijom kao i edukacijom snimatelja, montažera i novinara. Kao BBC-jev sertifikovani trener osam godina je obučavao snimatelje i montažere u Srbiji, Crnog Gori, Makedoniji, Ukrajini i Nigeriji.

 

NEKI OD UTISAKA SA SUBOTNJIH SEMINARA:

 "Iako sam mislila da mi montaža neće biti interesantna, dobila sam veoma korisne informacije o mogućnostima montiranja video snimaka preko relativno jednostavnog programa."
Vesna Popović, polaznica Biznis Akademije

Ivan

"Dopala mi se interakcija izmedju predavača i posmatrača."
Bojan Ralić, student ITS-a

"Sve pohvale Ivanu Đorđeviću, koji je za veoma kratko vreme koje je imao na raspolaganju, i stigao i uspeo da nam prenese deo svog znanja i podstakne nas da sami dalje istražujemo lepote ,,sedme umetnosti", pa i produkcije televizijskog programa … Fino je slušati montažera koji post-produkciju ne tretira kao (samo) tehnički proces, već prvenstveno kao postupak stvaranja priče koju želimo da ispričamo drugima."
Sandra Karan, učesnica na seminaru

"Seminar mi je dosta olakšao razgovor na engleskom jeziku. Nadam se da ćete  uskoro imati neki sličan poduhvat."
Aleksandar Antonijević, polaznik IT akademije 

"Sjajno predavanje Shanne Barryja, posle samo minut vremena publika je potpuno uvedena u priču tako da je do samog kraja bilo dinamično i zabavno. Predavač je uspeo da vrlo lako prevaziđe jezičku barijeru i bez obzira na činjenicu da je celo predavanje bilo na engleskom nisam stekao utisak da je publici bilo teško da prati tok naracije. Tu se vidi koliko iskutsvo Shane ima kada je direktna komunikacija u pitanju. Ono o čemu je pričao, on je faktički primenio od samog početka predavanja - preko “ice breaker” početka, preko zabavnog sadržaja koji se lako upija, pa sve do davanja saveta i prenošenja iskustava. Odlično predavanje koje mi je pokazalo kako treba voditi interesantnu i interaktivnu komunikaciju."
Nenad Pantelić, učesnik na seminaru


DOGAĐAJI

Citat dana

Poslovni ambijent ne postaje snažan zahvaljujuci radnoj snazi ili sirovinama, već zahvaljujući stalnom i intenzivnom učenju.
Piter Druker

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: