Održan seminar: Menadžment u kulturi; Postupak privatizacije

U subotu, 2. novembra, u organizaciji Centra za razvoj karijere, održan je seminar na temu Menadžment u kulturi i Postupak privatizacije. Predavači su bili dr Ana Juričić i Sanja Mališić. Nadamo se da ste uživali prateći ovaj seminar, kao i da vam je doneo nova znanja koja će vam koristiti u daljem usavršavanju kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu.

Materijale sa seminara možete preuzeti na linku u nastavku:

Neki od utisaka sa seminara:

Naučila sam proces ulaska u privatizacioni proces, od osnova sve do načina finansijskog izmirivanja preuzetih obaveza. Dopala mi se interakcija između predavača i prisutnih u učionici. Takođe, angažovanost oba predavača da postavljaju pitanja, kao i da potpuno i što konkretnije daju odgovor na postavljena pitanja.
Lara Veličić, polaznica ITAcademy

Detaljnije sam upoznala proces privatizacije, koji se unazad godinama u Srbiji toliko spominje, njegovu lošu, ali i dobru stranu, o kome sam, doduše, malo znala, a sada onoliko koliko je potrebno da se razumem u sam pojam. Predavanje o menadžmentu u kulturi je mnogo poučno i sigurna sam da će mi mnogo pomoći  jednog dana kada ga budem, nadam se, profesionalno i usavršila.
Danijela Postić, učesnica seminara

Naučila sam kako razumeti tuđu kulturu i kako sarađjivati sa ljudima koji su pripadnici drugačije kulture. Isto tako, mnogo mi je pomoglo da znam kako i na koji nacin biti kupac i na šta sve treba obratiti pažnju. Mnogo toga sam naučila, mnogo će mi pomoći u budućem poslu i za saradnju u poslu sa drugim ljudima. U suštini sve mi se dopalo. Predavanja su bila veoma jasna i ne bih ništa tu menjala.
Mirjana,
polaznica ITAcademy

Na primjer: Navedena su različita reagiranja ljudi iz različitih kulturnih sredina na iste akcije , treba imati na umu da na perfidnijoj razini svaki čovjek razlićito reagira na iste podražaje i o tome ću nastojati povesti računa... Oba seminara su bila odlična.
Igor Mikulić, polaznik BusinessAcademy

Naučio sam dosta o kulturama koje nas okružuju, o raznim mentalitetima sa svake strane svijeta, o procesu i mentalitetu privatizacije, o pravilnim postupcima i zakonu privatizacije. Izuzetno lagan i zanimljiv pristup problematici predmeta od strane profesorice Ane Juričić i njeno predavanje sam pratio sa uživanjem. Previše ozbiljan i monoton pristup problematici predmeta od strane profesorice Sanje Mališić.
Adi Muslić, polaznik ITAcademy

Sa predavanja, Menadžment u kulturi sam naučila da je, u stvari, kultura jako bitno u poslovnom svetu. Ima više vrsta kultura, prva je koju stičemo kod kuće od roditelja, baka, deka.... Ali pojam kultura je mnogo širi pojam. Poznavanje kulture različitih zemalja, naših poslovnih partnera je jako bitno i može nam olakšati put do uspeha.
Na predavanju, Postupak privatizacije, naucila sam kako kapital iz javne, postaje privatna svojina. Ko sve moze biti kupac; privatizacija se moze vršiti putem javne aukcije i javnog tendera; nacine placanja.
Znam da će mi sve ovo koristiti u budućnosti. Sviđa mi se što su profesori/ predavači profesionalni, ali takođe u granicama profesionalnosti trude se da maksimalno svoje predavanje učine zanimljivim. Daju jasna objašnjenja i primere iz svakodnevnog života, što meni omogućava definitivno predavanje zanimljivijim i lakšim za pamćenje.
Magdalena Pecić, polaznica BusinessAcademy

Za prvi seminar bih rekla da je potvrdio i proširio moja razmišljanja i znanja o tome koliko treba voditi računa o sitnim detaljima kad se radi o saradnji-poslovanju sa osobama drugačijeg kulturnog bekgraunda. Inače sam sklona detaljima, a sad ću još više da cijenim tu svoju osobinu.
Drugi seminar, iako mi tematika nije ni bliska, niti je to nešto što me naročito interesuje, svakako je pojasnio neke stvari. Imajući u vidu da se o privatizaciji, najčešće, mogu čuti samo negativno komentari ovaj seminar je pomogao da se proces privatizacije sagleda iz različitih uglova, pa za one koji žele više da se bave ovom tematikom svakako je dao dobre smjernice.
Način prezentiranja je nešto što bih svakako pohvalila kod oba predavača.
Veselinka Tadić, polaznica BusinessAcademy

Prelepa kombinacija kulture i tradicije sa poslovnim veštinama upravljanja i marketinga! Oduševljena sam!
Jelena Damjanović, polaznica BusinessAcademy

DOGAĐAJI

Citat dana

Život ne pruža veće zadovoljstvo od savladavanja poteškoća na putu uspeha, postavljanje novih ciljeva i njihovo dostizanje.
Dr Samuel

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: