Održan seminar: Prevencija i edukacija u sprečavanju nastanka mobinga

U subotu, 8. februara, u organizaciji Centra za razvoj karijere, održan je seminar na temu „Prevencija i edukacija u sprečavanju nastanka mobinga”. Predavač je bio Mijomir Knežević. Nadamo se da ste uživali prateći ovaj seminar, kao i da vam je doneo nova znanja koja će vam koristiti u daljem usavršavanju, kako na ličnom tako i na profesionalnom planu.

Materijale sa seminara možete preuzeti na linku u nastavku:

Prevencija i edukacija u sprečavanju nastanka mobinga – I deo
Prevencija i edukacija u sprečavanju nastanka mobinga – II deo

mobing

Neki od utisaka sa seminara:

Cela priča je bila jako zanimljiva, jer do sad nisam imala prilike da čujem nesto više o mobingu i mislim da je dobro to što je bilo objašnjena razlika između običnog konflikta i mobinga.
Daliborka Bazina, polaznica BusinessAcademy

Ne treba dozvoliti nikada da mobing pređe određenu crtu koja bi dovela do konflikta. Potrebno je naći balans i mirno razgovarati o tome u koliko je to moguće, i na kraju svega toga doneti zaključak kako i šta je sledeće. Bitno je na vrijeme otkriti mobera i ne dozvoliti da nas ugnjetava… Po meni je ovo tema koja se može dugo razmatrati i ispitivati, jer je jako zanimljiva i poučna.
Alma Dzeljedini, polaznica ITAcademy

Mnogo mi je jasniji sam pojam mobinga, sada mogu da ga prepoznam i u skladu sa tim da postupam. Osećam veću sigurnost u smislu svakodnevnih dešavanja na poslu. Jako je bitno da su ljudi edukovani. Radujem se i narednim seminarima koji će mi svakako biti od koristi.
Ivana Kastratović, učesnica seminara

Na seminaru sam naučila kako prepoznati mobing, kako ga sprečiti, ko su osobe koje su spremne da započnu mobing i kako pomoći osobi nad kojom se vrši mobing.
Miljana Minić, učesnica seminara

Naučio sam mnogo korisnih stvari o mobingu: kako prepoznati mobing u ranoj fazi i kako postupiti, odnosno kako se ponašati u takvim prilikama i, najvažnije, s kim se treba posavetovati u takvim prilikama.
Igor Vladić, polaznik ITAcademy

Na seminaru su se mogle čuti veoma korisne stvari o samom mobingu, primeri iz prakse, definisanju i o tome kako da ga prepoznamo i kako da međusobno razlikujemo klasičnu diskriminaciju, povredu radnog prava, pojedinačni akt poslodavca i zlostavljanje zaposlenog na radu. Sam pojam mobinga mi je poznat od ranije i puno toga o čemu se govorilo na seminaru sam već znao. Ipak, naučio sam i nešto novo i drago mi je što sam pratio seminar.
Nebojša Jokić, učesnik seminara

Pošto sam zaposlen u  kompaniji  koja prati savremene trendove, obavešten sam o ovoj temi, a ovim seminarom sam unapredio svoje znanje o mobingu i sprečavanju nastanka mobinga.
Počeo sam da primenjujem (treniram) elemente emocionalne inteligencije.
Goran Švraka, polaznik ITAcademy

DOGAĐAJI

Citat dana

Edukacija je ključni element preživljavanja jer smo iz perioda industrijske tranzicije prešli u postindustrijsku, koja se bavi obradom informacija, a ne proizvodnjom dobara.
Gordon Mekfarlan

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: