OLX

olxNe baš tako davno, 31. marta 2009. godine, domaća kupoprodajna zajednica dobila je novo sredstvo za zbližavanje prodavača i kupaca, PIK.ba – Svijet kupoprodaje, spojivši jednostavno, a do tada nezamislivo, prodavače i kupce udaljene ponekad i više od 500 kilometara.

Veliki broj internet korisnika prepoznao je prednost i koristi takve trgovine, te je nakon samo 3 mjeseca postojanja stranicu aktivno koristilo više od 30.000 registrovanih korisnika. U godinama nakon 2009. godine, broj korisnika je 2015. godine narastao na 1,3 miliona, što je prepoznala globalna mreža oglasnika, OLX. Početkom 2015. godine, PIK.ba je postao član globalne mreže oglasnika, OLX, nastavljajući da djeluje pod lokalnom ekstenzijom OLX.ba.

Danas stranicu koristi više od milion registrovanih korisnika, koji oglašavaju više od 1,6 miliona aktivnih artikala.

OLX je vodeća svjetska platforma za objavu oglasa o kupoprodaji, koja služi lokalnim zajednicama sa potencijalom rasta internet trgovine: OLX spaja ljude koji kupuju, prodaju ili žele razmijeniti proizvode i usluge omogućivši jednostavan i lak način objave oglasa putem mobitela ili kompjutera.

Na OLX-u, činimo svijet boljim mjestom: OLX poboljšava živote ljudi ujedinjujući ih za razmjene s uzajamnom koristi.

DOGAĐAJI

Citat dana

Da bi neko saznao šta i ti znaš, treba da ga pronadeš i nauciš.
Anonimni autor

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: