Ove dobro plaćene poslove možete raditi od kuće (I)

Od kada je pandemija naterala ceo svet u privatni prostor, popularnost poslova koji se mogu raditi od kuće je naglo porastao.  

Iako je nužda pretvorila sobe u kancelarije, mnogi tvrde da je u pitanju pozitivan razvoj. Po njima se radom od kuće uspostavlja zdraviji balans između života i posla, pa ovaj vid poslovanja postaje još popularniji.

sl1

Ukoliko želite da karijeru gradite iz udobnosti svog doma, ovo su poslovi koje možete raditi.

Poslovi u kol-centru

Da li ste dobar sagovornik i volite da pričate s ljudima? Ako je odgovor da, kol-centar može biti pravo rešenje. Danas mnoge kompanije imaju virutelne kol-centre, tako da ovaj posao možete nesmetano raditi od kuće.

Korisnička podrška

Veliki broj kompanija angažuje pojedince da vode njihove korisničke servise.

Ako ste ikad kupovali preko interneta, sigurno ste primetili opciju za čet u realnom vremenu ili poziv da kontaktirate dostupnog asistenta. Baš ta osoba je neko ko po svojoj prilici radi od svoje kuće.

Ukoliko imate iskustva u maloprodaji, servisu, marketingu ili komunikacijama, ovo je posao za vas.

Programiranje

Programiranje je potrebno gotovo svim industrijama, od tradicionalnih preko savremenih pa sve do veštačke inteligencije i industrija budućnosti. 

Kako portal thebalancecareers tvrdi, mnogi programeri bez diplome fakulteta imaju zavidno plaćene poslove. A s obzirom da je jedini alat koji vam je potreban vaš računar, programeri često rade od kuće. Obuka za programera može vam za manje od godinu dana otvoriti vrata ovog dobro plaćenog posla.

Prodaja

Prodavci često imaju fleksibilno radno vreme, pa se od njih ne zahteva da budu u kancelariji. Mnogi rade odakle žele u terminima koji im odgovaraju. 

Iako je ponekad radi prodaje potrebno putovati, većinu poslodavaca na prvom mestu zanima da ispune prodajne ciljeve, pa je ovaj posao u potpunosti i sa mnogo uspeha moguće obavljati od kuće.

Obuka za menadžment u prodaji vas može spremiti da podignete svoju cenu na tržištu rada i lako dođete do posla.

Edukacija

Za sve one koji smatraju da imaju didaktičke sposobnosti, internet je otvorio ogromne mogućnosti za posao. Od izbijanja pandemija, zahtevi za predavačima i profesorima svih vrsta su porasli.

Unošenje podataka i transkribovanje

Po pravilu, ovo su poslovi za osobe koje su na početku karijere. Da ih uspešno obavljate ne morate imati mnogo iskustva. Kako ćete ih obavljati iz udobnosti sobe, oni vam bez mnogo naprezanja mogu doneti džeparac.

Prevođenje

Ako ste bilingvalni ili neki strani jezik govorite na zavidnom nivou, možete potražiti posao prevodioca. Ovo su najčešće poslovi na bazi frilens režima, ali opcije za stalno zaposlenje prevodioca takođe postoje. 

Kompanijama koje prevode novinske članke, web stranice, knjige ili lokalizuju poslovne sadržaje za međukompanijsko poslovanje potrebni su prevodioci koji bi radili od svoje kuće.

Kako do posla od kuće

Postoji stotine poslova koje možete raditi od kuće, a ovaj se broj od pandemije znatno proširio. Predloženi poslovi su samo neke od očiglednih mogućnosti. Bilo da ste iskusni profesionalac ili početnik, budite sigurni da postoji obilje onlajn poslova koje možete efikasno obavljati od svoje kuće.

Pretragom onlajn protala za poslove na daljinu, možete utvrditi koje veštine vam nedostaju i prekvalifikovati se tako da povećate šanse za zaposlenje.

Obuke za IT poslove su najbrži način da za manje od godinu dana steknete do znanja i zvanja neophodnog za rad od kuće.

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Edukacija je ključni element preživljavanja jer smo iz perioda industrijske tranzicije prešli u postindustrijsku, koja se bavi obradom informacija, a ne proizvodnjom dobara.
Gordon Mekfarlan

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: