Ove dobro plaćene poslove možete raditi od kuće (II)

Pandemija je potpuno transformisala tržište rada i učinila da mnogi profesionalci počnu da rade od kuće. Rad na daljinu bio je razvijen i pre globalne krize, a sa njenim dolaskom je procvetao.

Poll Estes, glavni urednik portala kompanije za regrutovanje staffing.com izjavio je za Forbes da oko 58% informacijskih stručanjaka sada radi na daljinu. 

sl1

Ukoliko vas privlači ideja o zaradi van kancelarije, razmotrite neke od ovih poslova:

Web i grafički dizajn

Veliki broj kreativaca rade od kuće kao grafički dizajneri. Neki imaju puno radno vreme pod ugovorom sa kompanijom, dok većina radi na bazi frilensa i opslužuje razne klijente.

Iako je da se započne karijera dizajnera neophodno ozbiljno znanje, ovo nije nedostižan cilj. Obuka za grafičkog dizajnera bazirana na realnom projektima možete vas za godinu dana pripremiti da uplovite u frilenserske vode.

Pisanje

Od kopirajtinga preko oglašavanja na internetu, pisci danas imaju mnogo prilika da platu zarade iz udobnosti sobe.

Platforme za frilens poslove se svakodnevno ažuriraju sa destinama oglasa za poslove pisca - na daljinu. Od marketinških aktivnosti, preko pisanja elektronskih knjiga i izveštaja, poslova za ljude od pera ima na pretek.

Finansije

Dok mnogi kao posledice korone gube novac i zaposlenje, konsultanti za finansije mogu da trljaju ruke. Jedno od najtraženijih zanimanja današnjice po procenama eksperata posle pandemije biće još traženije.

Zašto je to slučaj? Zato što eksperti za finansije danas nisu potrebni samo korporacijama. Činjenica jeste da je mnogim fizičkim licima u novonastaloj eri neizvesnosti potreban profesionalni savet. U pitanju nije samo pitanje visokoprofilnog investiranja već i finansijski menadžment na prizemnijem nivou - vođenje kućnog budžeta i kontrola troškova. Ovo su takođe neka od pitanja na koja ekspert za finansije može da odgovori i pomogne klijentima.

Jednogodišnja obuka za finansijskog konsultanta je sve što vas deli od ovog posla.

Časovi engleskog jezika

Ako imate iskustva s podučavanjem, a smatrate da vam je nivo znanja engleskog jezika dovoljno visok, danas možete lansirati karijeru predavača iz svoje denevne sobe. Mnogi naši sugrađani već godinama uspešno podučavaju porodice s Bliskog istoka i iz azijskih zemalja, gde je potreba za predavačima engleskog jezika bilo kog profila ogromna.

Razvoj aplikacija za Android i iPhone

Obučeni programeri specijalizovani za mobilne aplikacije sa stabilnom internet konekcijom i alatima na dohvat ruke mogu svoj posao raditi sa bilo koje tačke sveta, za klijenta bilo koje veličine. 

Što je najbolje, njihova plata neće biti ništa manja zvog nekancelarijskog rada, jer su rezultati jedino što se gleda.

Kako da postanete programer za aplikacije? Sertifikovanom obukom na obrazovnom programu specijalizovanom za razvoj mobilnih aplikacija. Učenje kroz rad na realnim projektima pod vođstvom mentora je vaša najbolja šansa.

Digitalni marketing

Eksperti za digitalni marketing su odgovorni za dizajn imejl kampanja, oglašavanje na internetu i povećanje svesti o brendu svojih klijenata.

Osoba obučena za ovaj posao može ispuniti san mnogih - da iz udobnosti svoje sebe ozbiljan novac zarađuje tako što će sedeti na Fejsbuku po čitav dan. 

Kompanijske profile i kampanje možete voditi u punom radnom vremenu ili određen broj sati po ugovoru ili raditi kao frilenser za klijente koje sami birate.

Web razvoj

Skoro svaki biznis mora da ima web stranicu. Za sertifikovanog web developera sa iskustvom rada na realnim projektima, u traženju posla nema ograničenja. Globalno tržište ne zanima da li programirate s plaže, iz svoje sobe, ili kancelarije - dokle god kvalitetan proizvod u zadatom roku dođe do klijenta, nećete imati problema.

Zato, završite obuku za PHP programera, naoružajte se iskustvom i krenite da tražite klijente. Intervju za posao takođe možete obaviti bez napuštanja kuće.

Kako da počnete

Sporedni posao je jedan od najboljih načina da počnete da radite od kuće. Bilo da vam je potrebna finansijska inekcija ili ste u potrazi za stalnim zaposlenjem sa punim radnim vremenom, ništa vas ne sprečava da počnete da tražite još danas.

Ako ste među onima koji i dalje svakog dana idu na posao, ne ustručavajte se da sa svojim poslodavcem pregovarate o prelasku na kućni režim. Što ste fleksibilniji, to ste bliži karijeri koju želite. Ako imate mogućnost da trenutni posao radite od kuće, iskoristite ostvareno vreme da se doškolujete za neku od traženih IT oblasti, i počnite da aplicirate za remote poslove.

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Edukacija je ključni element preživljavanja jer smo iz perioda industrijske tranzicije prešli u postindustrijsku, koja se bavi obradom informacija, a ne proizvodnjom dobara.
Gordon Mekfarlan

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: