Pronađite posao na društvenim mrežama, evo i kako

Društvene mreže danas predstavljaju jedan od najozbiljnijih „terena” za pronalazak odlično plaćenog posla koji je moguće obavljati i od kuće, pa community menadžeri koji poznaju trikove za promociju i oglašavanje na pomenutim platformama ne moraju da čekaju na radno mesto. 

sl1

Bez community menadžera svaki brend je osuđen na propast 

Community menadžeri zaduženi su za promociju brenda na društvenim mrežama i bez njih su gotovo svaki proizvod ili usluga osuđeni na propast. Pre svega jer kompanije teško mogu da ostvare profit ukoliko nisu prisutne na Facebooku, Twitteru ili Instagramu ili nemaju jasno osmišljenu strategiju za komunikaciju sa potrošačima na ovim platformama. 

Sa druge strane, uz ove stručnjake koji su potkovani savremenim znanjima, kompanije zapravo pretvaraju društvene mreže u najisplativiji vid promocije. Sve ove činjenice uticale su na to da sertifikovani community menadžeri postanu veoma traženi u brojnim kompanijama.

Odlična zarada i mogućnost rada od kuće – najveće prednosti ovog zanimanja 

Pored toga što community menadžeri vrlo brzo dolaze do posla, najveće prednosti ovog zanimanja su ipak visoka primanja, koja dostižu više od 700 evra, ali i mogućnost za rad od kuće ili sa bilo kog drugog mesta sa internet konekcijom. Oni koji se odluče za ovakav način poslovanja često imaju mogućnost da istovremeno budu angažovani na nekoliko različitih kompanijiskih profila i tako dodatno uvećaju svoju zaradu. Ako znate engleski ili neki drugi strani jezik, možete sarađivati i sa klijentima iz inostranstva. 

Osim toga, zanimanje community menadžera sa sobom donosi i idealnu priliku da iskažete svu svoju kreativnost u osmišljavanju interesantnih strategija koje će dobrineti efikasnijoj promociji. 

Kako do posla community menadžera? 

Da biste pronašli svoj prvi posao i postali community menadžer, potrebno je da steknete najsavremenija znanja za vođenje poslovnih profila na društvenim mrežama. Za promociju na Facebooku, Twitteru, Instagramu i drugim mrežama neophodno je da odlično poznajete ove platforme, ali i da usvojite jedinstvene trikove za svaku od njih. 

Kroz specijalizovano usavršavanje za ovo zanimanje usvojićete praktične veštine i saznati kako da izvršite analizu i kreirate uspešnu strategiju za oglašavanje ka jasno definisanim ciljnim grupama. Pomenuta znanja omogućiće vam da odgovorite na zahteve mnogobrojnih konkursa za profesionalne community menadžere i tako vrlo brzo pronađete isplativ posao.

Izvor: www.b92.net

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje treba da počne od sebe samoga.
Ludvig Fojerbah

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: