Sanja Knežević

Sanja BQ

Sanja Knežević se seoskim turizmom bavi od 2006. godine kada je sa svojom porodicom pokrenula projekat rekonstrukcije i adaptacije zaseoka koji je danas poznat kao Etno selo Latkovac, starog preko 200 godina. Rekonstrukcija je trajala devet meseci, a u julu 2007. godine etno selo Latkovac je i zvanično otvoreno. Kroz selo je tokom prethodne četiri godine prošlo više hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva. Težnja da u poslu stalno napreduje i otkriva nove perspektive, opredelila ju je ka vođenju sopstvenog biznisa koji joj je omogućio da spoji njene četiri velike ljubavi - arheologiju, selo, turizam i kulturni menadžment.

Svoju preduzetničku radnju “Ethno” osnovala je 2008. godine, a osnovna delatnost kojom se firma bavi je seoski turizam. “Ethno” ima za cilj unapređenje poslovanja turističko-kulturnog centra Etno sela Latkovac i trenutno zapošljava šest radnika. Od otvaranja Etno sela Latkovac u njemu je organizovano nekoliko festivala (Etnovizija - festival dečije etno muzike, Zvuci sećanja - festival srpske izvorne muzike, DREAM - festival klasične muzike), veliki broj književnih večeri, predstava, revija, radionica starih zanata i umetničkih kolonija (slikarskih i vajarskih), ekološki kamp “Ekos(ph)era Latkovac”, brojne seminare, letnje škole i s

pecijalizovane edukacije.Pararelno sa početkom svog poslovanja Sanja inicira i učestvuje u društveno odgovornim kampanjama koje promovišu važnost brige o očuvanju životne sredine, inkluziju dece sa posebnim potrebama, buđenje aktivizma kod žena iz ruralnog dela Srbije da sopstvenim angažovanjem utiču na kvalitet svog života.

Od 2007. godine do danas Sanja je učestvovala na velikom broju seminara i edukacija u zemlji i inostranstvu na temu ruralnog razvoja i razvoja preduzetništva.

DOGAĐAJI

Citat dana

Nikad ne započni dan ako on nije već završen na papiru.
Anonimni autor

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: