Šest neprijatelja uspeha

 

 

Ovih nekoliko faktora mogu srušiti najveće planove i najbolje ideje. Oni mogu pretvoriti vizionare u doživotne operativce i sanjare u ogorčene, plašljive dosadnjakoviće. Pazite ih se!

 

1. Dostupnost

Često se zadovoljavamo stvarima koje su nam lako dostupne, a ono što je na dohvat ruke najčešće nije najbolja opcija. Iskoristiti ono što nam se pruži bez mnogo truda je nekada u redu, ali nikako nije dobro da naše ambicije ne idu dalje od toga.

2. Neznanje

Ako ne znamo kako da napravimo sjajnu stvar, to nikada nećemo ni uraditi, zar ne? Širina interesovanja je lepa stvar, ali samo ako se ne pretvori u to da od svega znamo po malo, a ništa dovoljno da to prepoznamo kao polje svoje stručnosti.


3. Konsenzus

To što su svi do sada radili jednu stvar na isti način ne mora da znači da tako mora i da ostane. Svet se menja, ljudi se menjaju i sigurno postoje nova, bolja rešenja koja mogu da zamene stare metode. Držati se sigurnih puteva često jeste najkomfornija zona, jer ne iziskuje dodatni trud, ali isto tako sprečava napredak.

4. Brza i jeftina rešenja

Velika dela nisu nastajala bez mnogo uloženog vremena i truda. zaboravite na rešenja koja vam za kratko vreme i bez muke nude vrhunske rezultate. To ne postoji. Energiju ne treba bacati na sve i svašta, ali je neophodno uložiti je tamo gde želimo da postignemo uspeh.

5. Rutina

Ako već godinama radite nešto u čemu i niste baš dobri, niti je to, samo po sebi, naročito dobro, ali ste, eto, navikli - vi ste zaglavljeni u rutini. Nažalost, mnogi ovu rutinu nazivaju karijerom.


6. Indiferentnost

Postoji razlika između toga da se slažete sa nečim i toga da ste jednostavno navikli da sve prihvatate. Prvo se zove saglasnost, a drugo ravnodušnost. Prvo podrazumeva aktivno razmišljanje, drugo je čista pasivnost.

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Samo čovek koji ništa ne uči, nikada ne greši.
Teodor Ruzvelt

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: