SHARE Fondacija

logoSHARE Fondacija je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da se bori za zaštitu građanskih prava u oblastima privatnosti, slobode govora, transparentnosti i efikasnosti vlasti i elektronskog nadzora.

SHARE Fondacija posvećena je zaštiti prava građana interneta i afirmisanju i razmeni pozitivnih vrednosti, otvorenosti, decentralizacije, slobodnog pristupa informacijama, tehnologiji i znanja.

Aktivnosti SHARE Fondacije zasnivaju se na saradnji i prijateljstvu sa širokom mrežom raznovrsnih institucija, organizacija i pojedinaca i mogu se podeliti na dve glavne komponente.

SHARE Conference – konferencija koja promoviše internet kulturu i tehnologiju široj internet zajednici i angažuje ključne tvorce javnog mnjenja u ovom polju.

SHARE Defense – think tank jedinica koja vrši pravna istraživanja, pruža besplatnu pravnu pomoć i tehničku podršku i aktivno učestvuje u procesima donošenja odluka državnih organa. 

Tim SHARE Defensea se sastoji od pravnika, analitičara politika i praksi, novinara i IT stručnjaka posvećenih zaštiti digitalnih prava.

Vizija SHARE Fondacije je da se izbori za održivost slobodnog i decentralizovanog interneta i da implementira standarde ljudskih prava u digitalnom okruženju.

Web site: www.shareconference.net

DOGAĐAJI

Citat dana

Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja.
Johan Volfgang Gete

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: