SHARE Fondacija

logoSHARE Fondacija je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da se bori za zaštitu građanskih prava u oblastima privatnosti, slobode govora, transparentnosti i efikasnosti vlasti i elektronskog nadzora.

SHARE Fondacija posvećena je zaštiti prava građana interneta i afirmisanju i razmeni pozitivnih vrednosti, otvorenosti, decentralizacije, slobodnog pristupa informacijama, tehnologiji i znanja.

Aktivnosti SHARE Fondacije zasnivaju se na saradnji i prijateljstvu sa širokom mrežom raznovrsnih institucija, organizacija i pojedinaca i mogu se podeliti na dve glavne komponente.

SHARE Conference – konferencija koja promoviše internet kulturu i tehnologiju široj internet zajednici i angažuje ključne tvorce javnog mnjenja u ovom polju.

SHARE Defense – think tank jedinica koja vrši pravna istraživanja, pruža besplatnu pravnu pomoć i tehničku podršku i aktivno učestvuje u procesima donošenja odluka državnih organa. 

Tim SHARE Defensea se sastoji od pravnika, analitičara politika i praksi, novinara i IT stručnjaka posvećenih zaštiti digitalnih prava.

Vizija SHARE Fondacije je da se izbori za održivost slobodnog i decentralizovanog interneta i da implementira standarde ljudskih prava u digitalnom okruženju.

Web site: www.shareconference.net

DOGAĐAJI

Citat dana

Education is what survives when what has been learned has been forgotten. Obrazvoanje je ono što preživi kada se zaboravi ono što je naučeno.
B. F. Skiner

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: