Tajne uspeha za lični biznis: Šta su to znali Zakerberg, Gejts i Džobs?

Da li ste nekad maštali o poslu na kome ćete sami odlučivati o visini zarade, izboru kolega i radnom vremenu? Iako zvuči kao nešto što je nemoguće ostvariti, u današnjem svetu do ovih prednosti moguće je doći pokretanjem sopstvenog biznisa.

Od ideje za pokretanje preduzetničkog posla do njegove realizacije koja će vam doneti veliku zaradu uglavnom je potrebno preći dugačak put, ali uz korisna znanja iz ove oblasti do zacrtanog cilja može se doći lakše nego što mislite.

Ako neko zna tajnu formulu to su oni

O tome koje veštine su najznačajnije za pomenutu oblast najbolje svedoče izjave preduzetnika koji su već postigli uspeh. Mark Zakerberg, Bil Gejts i svojevremeno Stiv Džobs na svojim počecima nisu imali ogroman kapital za pokretanje posla, već ono što je najvažnije za preduzetnike – ideju i jasan plan pomoću koga će da je realizuju. Osnivač Facebooka često napominje da nije dovoljno samo pokrenuti bizis, već morate da uradite nešto po čemu ćete se razlikovati.

sl2

Iako vam možda deluje da je nemoguće da postignete slične rezultate, setite se da je većina tih preduzetnika u jednom trenutku života imala nedoumice kao i svi vi koji danas razmišljate da li da uplovite u preduzetničke vode. Ipak, oni nisu odustajali, i danas dok govore o svojim prvim koracima i karakteristikama potrebnim za uspeh složni su u oceni da su veštine koje posedujete ono što odlučuje o rezultatima.

Ulaganje bez preduzetničkih znanja je kockanje

Jedna od prvih asocijacija na preduzetništvo jesu velika ulaganja, međutim u realnosti ovakav stav je, zapravo, glavni uzrok neuspeha u ovoj oblasti. Za ostvarivanje velike zarade od presudnog značaja nisu ogromna novčana ulaganja, već preduzetnička znanja uz pomoć kojih ćete doći do željenih rezultata. Upravo zbog toga, jedan od omiljenih saveta Bil Gejtsa jeste da u svakom trenutku budete sa obe noge na zemlji, jer ćete samo tako donositi pametne odluke.

Velike investicije koje nisu ispraćene odgovarajućim vođenjem poslovanja vrlo brzo će se pokazati kao čisto bacanje novca. Sa druge strane, uz dobru organizaciju i primenjivanje preduzetničkih tehnika svaki biznis plan može imati svetlu budućnost, poput one koju je dostigla kompanija Apple na čelu sa Stivom Džobsom.

sl1

Šta to imaju uspešni preduzetnici?

Da biste pokrenuli biznis i podigli ga na određeni nivo tako da vam donosi veliku zaradu, potrebno je da budete ambiciozni i istrajni u svojim planovima. Kao što jedan od najpoznatijih preduzetnika i vlasnik NBA kluba Dalas, Mark Kuban, često voli da naglasi, preduzetništvo ne donosi novac preko noći. Za ostvarivanje snova o bogatstvu potrebno je vreme, i upornost koja je jedna od glavnih razlika između uspešnih preduzetnika i onih koji to nisu.

Pored pomenutih karakteristika, kreativnost i spremnost za preuzimanje rizika zajedničke su za sve navedene preduzetnike koji su ostvarili ono što su zacrtali. Ove osobine i korisne veštine za vođenje poslovanja koje usvojite tokom školovanja omogućiće vam da podignete kompaniju koja će vam donositi veliku zaradu.

Obrazovanje je prečica ka vrhu

Preduzetništvo je idealna oblast za one koje žele da unovče svoja znanja, a pritom ostanu samostalni. Sloboda, nezavisnost, veliki uticaj i prilika da uživate u onome što radite samo su neke od brojnih prednosti preduzetništva. Pored toga, visoke zarade koje često dostižu i do 3 puta veće cifre u odnosu na prosečne direktorske plate najveći su izazov za buduće biznismene.

Bez obzira na vašu trenutnu užu specijalnost, školovanjem u ovoj oblasti usvojićete potrebna znanja uz koja ćete moći da sprovedete svaku ideju u delo. Učenjem po specijalnom programu za preduzetnike, do najsavremenijih tehnika doći ćete već posle godinu dana školovanja. Nakon toga bićete spremni da potpuno promenite život i započnete svoju novu karijeru.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje je jednostavno duša zajednice kada se prenosi sa generacije na generaciju.
Žilbert K. Čelsterton

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: