Utisci sa seminara: Kako finansirati projekat iz EU fondova?

U subotu 26. januara, u organizaciji Centra za razvoj karijere, održan je seminar: Kako finansirati projekat iz EU fondova? u okviru kojeg su dvojica vodećih eksperata Balkanske bezbednosne mreže, prof. dr Steve Quarrie i mr Boško Nektarijević, održali predavanje i omogućili prisutnima da saznaju o najsavremenijoj metodologiji dizajna i pisanja projekata, koja garantuje visoke ocene donatora.

seminar

Materijale sa radionice možete preuzeti u nastavku:

>>Finansiranje projekata iz EU fondova

Broj učesnika na seminaru je bio ograničen, a polaznici ITAcademy, BusinessAcademy i studenti ITS-a, koji se nisu našli među najbržima i obezbedili svoje mesto na seminaru, imali su mogućnost da ga prate putem Live streama. Svi oni preneli su nam svoje impresije i utiske. 


NEKI OD UTISAKA SA SUBOTNJEG SEMINARA:

Što se tiče primene na sadašnjim poslovima i projektima, svakako mi je najviše značila priča o tipičnim greškama pri pisanju ovakvih dokumenata, što se, po meni, univerzalno preliva na mnoge druge poslove i projekte, tako da ću, od sada, moći da posvetim više pažnje takvim stvarima, odnosno izbegavanju tih grešaka.
Dragan Đurić, polaznik BusinessAcademy

Sve je bilo od koristi. Jezik oba predavača je bio razumljiv - nisam imala utisak da je predavanje na stranom jeziku. Elementi predavanja i način izlaganja: naizmenično, jedan pa drugi govornik, ostavili su odličan utisak.
Ljiljana Macura, polaznica ITAcademy

Verujem da bismo, ukoliko sledimo uputstva koja smo polazdobili od današnjih predavača i učimo da pišemo projekte na osnovu toga što smo čuli na današnjem seminaru, zaista imali velike šanse da nam sredstva budu odobrena. Najvažnije je znati šta donatori od nas očekuju, obrazložiti im naše ciljeve, aktivnosti koje bismo sproveli, objasniti važnost, odnosno doprinos naše ideje za zajednicu, neko društvo, preduzeće, zemlju, i sl; raditi na nacrtu projekta temeljno i strpljivo i znati kako da se izdvojimo od ostalih kandidata i verovati u najbolji mogući ishod, tj. da se sredstva odobre za naš projekat. U saradnji sa dobrim timom koji ima jasne ciljeve, moguće je stići do željenih rezultata. Seminar je bio sažet s obzirom na temu o kojoj govori, ali i veoma iscrpan i sa puno korisnih saveta i konkretnih primera kojima bi trebalo da se rukovodimo pri pisanju projekata. Ukoliko bude prilike za to, volela bih da ponovo učestvujem na seminaru sa istom ili sličnom tematikom.
Tatjana Kovačević,
polaznica BusinessAcademy

Najviše mi se dopao koncept seminara, jer su nam predavači dali osnovu i smernice za pisanje i apliciranje za fondove. Smatram da ta podloga može da se primeni na bilo koji projekat i da, uz dodatno informisanje i čitanje, može da se napiše dobra aplikacija. Dopale su mi se prezentacione veštine oba predavača, nijednog trenutka nije bilo dosadno i sve vreme su držali pažnju. Takođe, sadržaj i primeri su bili odlični.
Ana Milkić, učesnica seminara

Pošto sam novi član tima u kompaniji Pan non oil d.o.o. Beograd, moje učešće na predavanju predstavlja upoznavanje sa načinom izrade projekta i svim detaljima, od ideje do realizacije pisanja projekta. Predavači su bili izvrsni i dali su detaljne informacije. Dopali su mi se primeri iz prakse i iskustvo predavača.
Aleksandra Janjić, polaznica BusinessAcademy

Naučila sam odakle treba početi, gde da nađem informacije, formulare i regulative, na šta da obratim pažnju.
Takođe, moram da napomenem da sam izuzetno zahvalna vama i predavačima, jer ste nam ponudili pomoć i odgovore na pitanja i nedoumice prilikom izrade budućih projekata.
Milina Todorović, polaznica ITAcademy 

 Predavanja su bila profesionalno i kvalitetno odrađena. Iako sam u više navrata prisustvovala seminarima za EU projekte, na ovom sam konačno dobila prave informacije i konkretne primjere koji su primjenjivi  u izradi projektnog prijedloga.
Sanela Avdić, polaznica BusinessAcademy

DOGAĐAJI

Citat dana

Samo čovek koji ništa ne uči, nikada ne greši.
Teodor Ruzvelt

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: