Uz ova znanja postaćete stručnjak koji je neophodan svim većim kompanijama

administratorRazvoj modernih tehnologija u poslednjih nekoliko decenija doprineo je tome da je danas gotovo nemoguće zamisliti kompaniju koja direktno ne zavisi od računarskih mreža. Sve to uticalo je da velike kompanije moraju da angažuju profesionalce koji će redovno održavati i unapređivati njihove IT sisteme, koji su od ogromnog značaja za celokupno poslovanje.

S obzirom na to da su administratori mreža postali ključni deo IT-ja, ne čudi što je potražnja na tržištu za ovim zanimanjem sve veća iz godine u godinu. Pomenuta profesija postala je i dodatno popularna jer, kao deo najperspektvnije oblasti, nudi priliku za ostvarivanje odlične zarade.

Čime se bave administratori mreža?

Važna uloga koju su u IT svetu dobili administratori mreža nastala je zbog odgovornih zaduženja sa kojima se ovi stručnjaci susreću svakog dana. Posao u administraciji računarskih mreža, između ostalog, podrazumeva održavanje softvera i hardvera, kao i obučavanje ostalih zaposlenih kako da ih koriste na pravilan način.

Ažuriranje bezbednosnih dozvola i praćenje svih performansi računarskog sistema takođe su obaveze kojima se bave obrazovani administratori mreža. Pored toga, pomenuti stručnjaci brinu i o instalaciji programa, povezivanju i zaštiti mreža, ali i mnogim drugim detaljima koji pojednostavljuju posao svih zaposlenih u jednoj kompaniji.

Zanimanje koje nudi brojne mogućnosti

Ukoliko ste u potrazi za karijerom u kojoj ćete imati velike šanse da brzo pronađete posao, a zatim i da napredujete posle nekoliko godina iskustva, administracija mreža je idealna profesija za vas. Prema predviđanjima stručnjaka, u budućnosti se očekuje da sve više kompanija počne sa korišćenjem cloud tehnologije, koja će u značajnoj meri povećati potražnju za administratorima mreža. Osim toga, njihove veštine sve su neophodnije u zdravstvu i mnogim drugim sektorima koji nemaju direktnu vezu sa informacionim tehnologijama.

Ako uzmemo u obzir i činjenicu da sve više kompanija ulaže velike sume novca u razvoj tehnologije, jasno je da će vam školovanje u mrežnoj administraciji pružiti odličnu priliku da pronađete visoko plaćen posao.

Ova znanja omogućiće vam posao u administraciji mreža

Da biste postali stručnjak koji može da bira gde će se zaposliti, potrebno je da steknete korisna znanja iz oblasti instalacije, konfiguracije i licenciranja operativnih sistema. Kao administratori mreža, bićete u situaciji da prilikom svakog manjeg ili većeg problema tehničke prirode svi od vas očekuju pomoć, kako bi mogli da nastave sa radom. Zbog toga je važno da posedujete veštine koje ćete moći brzo i jednostavno da primenite u praksi i time omogućite normalno funkcionisanje cele kompanije. Takođe, veoma je bitno i da steknete transverzalne veštine, koje će vam omogućiti da dobijete motivaciju, samopouzdanje i koncetraciju neophodnu za obavljanje pomenutog posla.

Ukoliko naučite da implementirate i održavate kompletne mrežne infrastrukture za najzastupljenije operativne sisteme, imaćete sve što je potrebno da pronađete posao i započnete uspešnu karijeru na poziciji Windows ili Linux administratora.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje treba da počne od sebe samoga.
Ludvig Fojerbah

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: