Zašto su SEO stručnjaci toliko traženi?

Ukoliko želite da izgradite uspešnu karijeru, mnogi putevi vode do IT industrije. Među najpopularnijim zanimanjima svakako je SEO stručnjak. Međutim, šta oni tačno rade i zašto su toliko traženi na tržištu? Najkraći odgovor: reč je o modernom poslu koji pruža odlične poslovne prilike i samim tim odličnu platu.

seo

Zašto je to tako zahteva malo duži odgovor, koji će vas svakako zanimati kada shvatite da i vi možete postati stručnjak za optimizaciju, čak i da ste početnik! Ipak, prvo da damo odgovor na pitanje ko su SEO stručnjaci i šta upisati kako biste postali jedan od njih.

SEO ili veština kreiranja popularnosti

SEO je skraćenica za Search Engine Optimization, tj. optimizaciju pretraga na internetu. Svaki put kada tražite nešto na Googleu, prvo što ćete videti jesu rezultati najbolje optimizovanih tekstova, tj. sajtova.

Zadatak SEO stručnjaka je da optimizuju sajtove tako da se oni što bolje kotiraju na prvoj strani Google pretraga. Ako mislite da nije bitno biti u vrhu strane, zapitajte se kad ste poslednji put kliknuli na drugu stranu Google searcha. Verovatno nikad, zar ne? Upravo zato je važno rangiranje sajta, i to upravo za termine koji su interesantni potencijalnom posetiocu.

Dobri SEO stručnjaci umeju da primenom znanja i korišćenjem pravih alata dođu do ključnih reči koje korisnici ukucavaju u Google search kada traže nešto. Dobro optimizovan sajt će odmah izaći na sam vrh pretrage, što je ključno ukoliko želite da ostvarite uspeh.

Zašto su SEO stručnjaci među najplaćenijima?

Sa porastom broja sajtova postalo je sve teže dobro se rangirati u Google pretragama. Zbog toga je dobra optimizacija sadržaja od ključne važnosti. U vreme kada sve što nas zanima tražimo na internetu, veoma je važno da sajt bude dobro rangiran. To se naročito odnosi na poslove koji direktno zavise od poseta stranici. Jednostavno, svaki posao koji pokrenete mora da bude prezentovan na internetu, a prvo što se očekuje jeste web strana.

Koji sajt će se prvi pojaviti, a koji će ostati iza njega zavisi od optimizacije sajta, tj. kvaliteta sadržaja u okviru samih internet stranica. Posao stručnjaka za SEO upravo je obezbeđivanje kvaliteta sadržaja koji će učiniti sajt odlično rangiranim na pretraživačima. Zbog toga je ovo zanimanje jedno od najtraženijih, a potražnja za SEO stručnjacima svakim danom sve veća.

Posao optimizacije sadržaja na sajtu ne podrazumeva samo rangiranje u pretragama već i rad na poboljšanju kvaliteta korisničkog iskustva kako bi se posetilac zadržao na strani, ali i vratio ponovo. Zbog toga je dobro znati proverene SEO tehnike koje pomažu u radu.

Reč je o obimnom i odgovornom poslu, koji može višestruko da unapredi klasično, ali i elektronsko poslovanje. Zato je važno steći prava, aktuelna znanja od iskusnih stručnjaka koji već vode uspešne projekte. Srećom, moguće je postati SEO stručnjak, pa čak i učiti na daljinu iz udobnosti svog doma!

Izvor: www.telegraf.rs

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Samo čovek koji ništa ne uči, nikada ne greši.
Teodor Ruzvelt

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: