Zira

ziraZIRA je produktna IT kompanija u BiH, globalno priznata u okviru telekom industrije. Kompanija posluje sa preko 50 telekom operatera u 30 država na 4 kontinenta. Korištenjem ZIRA BSS (Business Support System) rješenja svakodnevno se obavi 2,5 milijardi transakcija.

U kompaniji ZIRA su ponosni na poslovne rezultate – 2021. godine, osim što je imala najvišu bonitetnu ocjenu, bila je i najbolje rangirana IT kompanija u kategoriji srednjeg poduzeća (do 250 zaposlenih) u BiH, po kriterijima: izvoz, dobit, prihod.

Zašto ZIRA

Mladi ljudi su u fokusu kompanije, a posebna važnost se pridaje edukaciji. Kroz simulaciju/upoznavanje rada na stvarnim projektima u industriji u okviru pažljivo osmišljene ZIRA Talent Academy, perspektivnim mladim ljudima je omogućena izravna uključenost u svjetske IT trendove. Od 2021. godine preko 100 studenata završnih godina tehničkih fakulteta imalo je priliku da pohađa ZIRA Talent Academy, a čak njih 30 je nakon uspješno završene ZTA dobilo ponudu za posao, te svoje prvo zaposlenje ostvarilo u jednoj od najpriznatijih IT kompanija u BiH. Tu ne staje briga o razvoju, jer svaki uposlenik ima svoj godišnji budžet za edukaciju po želji. ZIRA je kompanija usmjerena na čovjeka, pa su edukacije samo jedna od mnogih beneficija.

Kao društveno-odgovorna kompanija, ZIRA svake godine stipendira 25 studenata, podržava perspektivne mlade ljude na različitim poljima, ima uspješno razvijenu mrežu saradnje sa tehničkim fakultetima, te promoviše zdrav i aktivan način života.

DOGAĐAJI

Citat dana

Obrazovanje je jednostavno duša zajednice kada se prenosi sa generacije na generaciju.
Žilbert K. Čelsterton

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: