15 pitanja sa intervjua za posao u Guglu

Da li ste ikad poželeli posao u kompaniji koja je poznata po idealnim uslovima rada? Sigurno ste čuli za pogodnosti koje Google pruža svojim zaposlenima. Bazeni, teretane, maseri, frizeri, mogućnost dovođenja kućnih ljubimaca u kancelariju, samo su neke od pogodnosti koje su dostupne zaposlenima. Iako Google zapošljava, u proseku, devetoro ljudi dnevno, zaposliti se u ovoj kompaniji nije nimalo lako. Da li ste možda vi dorasli poslu u Guglu? 

gogooogogo
Evo nekih pitanja često postavljanih na intervjuu za različite pozicije u ovoj kompaniji. Predlažemo vam da, pre nego što pročitate odgovore na ova pitanja, pokušate sami da date odgovore. 

1) U trenutku kada pogledate na sat i vidite da je 3:15, koji je ugao između velike i male kazaljke?
(Odgovor na ovo pitanje nije nula!) 

2) Kapetan ste piratskog broda…pirati
Vaša posada može da glasa kako se zlato deli. Ako se manje od polovine pirata složi sa Vama, umrećete. Kakvu podelu zlata biste predložili tako da dobijete dobar deo plena, a ipak preživite? 

3) Zašto je poklopac šahta okruglog oblika? 

4) Treba da proverite da li Vaš prijatelj Bob ima tačan broj Vašeg telefona…
Međutim, ne možete da ga pitate direktno. Morate da napišete odgovor na papirić i date ga Evi, koja će odneti papirić Bobu i doneti Vam odgovor. Šta morate da napišete osim pitanja, da biste bili sigurni da Bob može da šifruje poruku, tako da Eva ne može da pročita Vaš broj telefona? 

5) Imate osam lopti i sve su iste veličine…    sat
 Sedam imaju istu težinu, a jedna od njih teži malo više. Kako možete da pronađete loptu koja je teža od ostalih pomoću samo dva merenja na         terazijama?    

6) Koja je verovatnoća da izlomimo štap na tri dela i formiramo trougao?  

7) Četiri kampera treba da pređu nestabilan most od užadi noću, da bi se vratili u svoj kamp … 
Nažalost, imaju samo jednu lampu, a ona može da svetli samo još 17 minuta. Most je suviše opasan da bi ga prelazili bez lampe i nije dovoljno jak da bi izdržao više od dve osobe u isto vreme. Svi kamperi se kreću različitim brzinama. Prvi može da pređe most za 1 minut, drugi za 2 minuta, treći za 5 minuta, a najsporijem je potrebno 10 minuta. Kako kamperi mogu da se dočepaju druge obale za 17 minuta?  

8) Koliko prijava Google godišnje dobija za softverski inženjering?

9) Svaki muškarac u selu sa 100 bračnih parova varao je svoju ženu…
Svaka žena u selu momentalno sazna kada muškarac koji nije njen muž počini preljubu, ali ne zna ako je reč o njenom suprugu. Selo ima zakon koji ne dopušta preljubu. Svaka žena koja može da dokaže da joj je muž bio neveran mora da ga ubije tog istog dana. Žene iz ovog sela ne bi nikada prekršile ovaj zakon. Jednoga dana, dolazi seoska kraljica i saopštava da je bar jedan muž bio neveran. Šta se onda dešava? 

10) Osmislite plan evakuacije San Franciska. perac 

11) U zemlji gde žele samo dečake...
Svaka porodica uvećava broj dece, sve dok ne dobiju dečaka. Ako dobiju devojčicu, dobiće još jedno dete. Ako pak dobiju dečaka, oni ne planiraju više decu. Koji je proporcionalni odnos dečaka i devojčica u toj zemlji?

12) Koliko puta dnevno se poklope kazaljke na satu?

13) Koliko bi trebalo naplatiti pranje svih prozora u Sijetlu? 

14) Nalazite se na zabavi sa prijateljem i prisutno je desetoro ljudi, uključujući Vas i Vašeg prijatelja…
Prijatelj Vam iznosi sledeću ponudu: za svaku osobu koju pronađete da joj je rođendan kada i Vama, dobijate dolar; za svaku osobu koju on pronađe da joj rođendan nije kada i Vama, on dobija dva dolara. Da li biste prihvatili ovu opkladu?

 

Saznaj odgovore

Dodaj komentar

[*] Potrebna polja


DOGAĐAJI

Citat dana

Nije siroče onaj ko je ostao bez roditelja, nego je siroče onaj ko je ostao bez znanja i odgoja.
Anonimni autor

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: