Divna Vučković

Divna BW

Divna Vučković diplomirala je i magistrirala na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Svoju profesionalnu karijeru u IKT sektoru započela je na razvojno-istraživačkim poslovima na izradi telekomunikacionog softvera u kompaniji Iskra i Institutu Mihajlo Pupin, a zatim nastavlja na poslovima izrade tehničkih rešenja i razvoja poslovnih mogućnosti u oblasti novih komunikacionih tehnologija u okviru kompanije Ericsson. Sa pozicije direktorke razvoja poslovnih rešenja i strateškog upravljanja u okviru Regiona Mediterana prelazi u Centar za promociju nauke, gde je trenuto na poziciji pomoćnice direktorke za programske aktivnosti. Učestvovala je u više istraživačkih projekata iz oblasti interneta inteligentnih uređaja koje je finansirala Evropska komisija, kao što su Sensei, SmartSantander, OutSmart, Lola, IOT-I, Exalted, HobNet, a u okviru trenutnih zaduženja koordinira i učestvuje u većem broju istraživačkih projekata, medju kojima su posebno značajni RRI Tools i Satori, vodeći projekti Evropske komisije za definisanje aktivnosti u novom programskom ciklusu Horizont 2020 u oblasti odgovornog istraživanja i inovacija. Aktivno zastupa aktivnosti koje promovišu upotrebu IKT tehnologija za unapređenje položaja žena, sa posebnim osvrtom na motivisanje devojčica da svoje karijere biraju u oblasti tehničkih nauka i IKT.

Seminari:


Profil predavača

DOGAĐAJI

Citat dana

Edukacija je ključni element preživljavanja jer smo iz perioda industrijske tranzicije prešli u postindustrijsku, koja se bavi obradom informacija, a ne proizvodnjom dobara.
Gordon Mekfarlan

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: