dr Darko Tadić

darkoRođen u Beogradu, 1962. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsek za dramaturgiju, 1991. godine. Upisao magistarske studije na FDU, 1994. godine, na odseku za filmologiju, sa temom „TV reklama kao propagandno sredstvo”. Magistrirao je 2006. godine. Doktorirao na FDU 2009. godine sa temom „Propagandni film“.

Od 1989. godine intenzivno radi na propagandnim i promotivnim filmovima i reklamnim televizijskim spotovima. Dobitnik je nagrade za najbolji debitantski film „Tara, Evropski Kolorado” u Monte Kasiniju, Italija, 1991. godine. Uradio je preko stotinu televizijskih reklama, muzičkih spotova i kratkih propagandnih i promotivnih filmova u raznim reklamnim agencijama u SRJ, kasnije Srbiji. Dobitnik je nagrade na marketinškom festivalu „Fest Idea” u Novom Sadu, 2003. godine za seriju TV reklama „Epson štampači”, koje je radio za Comtrade grupu iz Beograda. Autor je i mnogih privrednih, društvenih i političkih propagandnih i PR kampanja u zemlji i inostranstvu. Autor je knjiga „Propaganda” (Spektrum, 2005.) „TV reklama kao propagandno sredstvo“ (Spektrum, 2007), „Propagandni film“ (Spektrum, 2009), „Veštine interpersonalne komunikacije“ (CEKOMS, 2012), „Copywriting” (Visoka škola tržišnih komunikacija, 2016). Radi kao docent na Univerzitetu Apeiron u Banjaluci, na Fakultetu Informacionih tehnologija, i kao profesor na Visokoj strukovnoj školi tržišnih komunikacija u Beogradu. Osnivač i predavač u Online radionicama Kreativno pisanje (www.kreativnopisanje.org). Radio je i kao konsultant za marketing, propagandu i odnose sa javnošću (specijalista za medije i komunikacije) za domaće i strane reklamne agencije i institucije, Svetsku banku u Beogradu (World Bank), USAID, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Seminari:


DOGAĐAJI

Citat dana

Nikad ne započni dan ako on nije već završen na papiru.
Anonimni autor

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: