Održan seminar: Zaposlite se preko LinkedIn-a

Više stotina gledalaca pratilo je besplatan seminar koji je u subotu 7. septembra organizovao Centar za razvoj karijere kompanije LINK group. Oni koji nisu bili u mogućnosti da fizički prisustvuju, pratili su seminar putem live streama, od svojih kuća.

Kako iskoristiti LinkedIn za ponalaženje posla, šta poslodavci očekuju da vide na vašem profilu, a šta im se ne bi uopšte svidelo, koji su mali trikovi kojima se možete poslužiti da vas primete, samo su neka od pitanja na koja je tokom seminara odgovarao Stefan Karadžić, stručnjak za regrutaciju budućih talenata u švedskoj kompaniji Ericsson.

On je naveo kako na mapi zapošljavanja ubedljivo vodi LInkedIn, jer je čak 89% poslodavaca širom sveta zaposlilo radnike putem ove mreže. Objasnio je da nije dovoljno samo napraviti svoj profil, nego se potruditi da vaš profil optimizujete, kao što se to radi i sa sajtovima, tako da on poslodavcu uvek bude na prvom mestu u odnosu na druge kandidate.

Najavu seminara se pratile brojne objave, a na samom događaju je bila prisutna ekipa Jutarnjeg programa na TV RTS1. Pogledajte prilog koji su napravili i utiske onih koji su pratili seminar.

Materijale sa seminara možete preuzeti ovde.


Pogledajte neke od utisaka sa seminara:

Svidela mi se dobra interakcija izmendju predavaca i slusaoca.Predavac je mlad i na taj nacin na pokazuje mogucnost a i mi mozemo mladi da nesto uspemo. Najvise mi se svidelo sto se predavac smeje cesto sto pokazuje pozitivnu energiju i tera te da bolje i opustenije slusas. Prostorija je prijatna, u pauzi su nam dosli promoteri Red Bulla i pomogli da jos budnije pratimo seminar. Pre svega, dobra obavestenost preko mail-a i lako sam mogla da se prijavim.
Kristina Fonjga, polaznica ITAcademy

Naučila sam kako da poboljsam izgled svog profila i samim ti povecam dnevni pregled svog profila na LinkeIn-u.
Takodje sam naucila da ako zelim da me poslodavci brze primete i cuju za mene trebam da povecam broj svojih kontakata u svojoj industriji. Nadam se da ce mi to povecati napredak u karijeri.
Mirjana Maćaš, učesnica seminara


Prvo nakon odslušanog seminara sam dopunila svo već postojeći LinkedIn profil, iako sam sve vrijeme predavanja pratila da li se sadržaj mog profila podudara sa predavanjem ili ima nekih nedostataka. Drago mi je da sam usavršila svoj profil zahvaljujući predavanju, a i sam Stefan mi je postao nova konekcija. Hvala vam na sjajnom predavanju i mogućnosti da se prati i online.
Lamija Bulgurdzic, učesnica seminara

Dopalo mi se to što je predavač, iako vrlo mlad, veoma spontan u svom nastupu, i izuzetno prijatan za slušanje. Ne bih ništa posebno zamerila niti izmenila. Lepo je što ovako nešto postoji, mislim pre svega na mogućnost za online praćenje predavana koja su izuzetno korisna. Hvala vašem timu i nastavite sa dobrim poslom. Naučila sam kako da tražim posao preko društvenih mreža, to do sada nisam znala.
Jelena Matković , učesnica seminara

Sve je bilo sjajno. Bilo je dovoljno i sasvim i više nego dovoljno vremena za interaktivnost. U svakom trenutku smo mogli da prekinemo predavanje, iznesemo mišljenje, sugestiju, pitamo šta nam nije jasno i proširimo diskusiju. Jako lepo i profesionalno izvedeno. Takođe, Stefan je vodio računa o koncentraciji učesnika (i cela vaša organizacija uopšte), pravili ste dovoljno pauza i sadržaj seminara je bio načinjen tako da se ne izgubi koncentracija. (npr. malo teorije, malo predavanja, malo video, malo pitanja)... To mi se baš dopalo. Ništa ne bih izmenila. :)
Milica Ribar, učesnica seminara

DOGAĐAJI

Citat dana

Samo čovek koji ništa ne uči, nikada ne greši.
Teodor Ruzvelt

Ne propustite obaveštenje o besplatnim seminarima!

Unesite Vaš e-mail i budite obavešteni o besplatnim seminarima, radionicama i drugim događajima koji vam mogu pomoći da nađete posao i razvijete svoju karijeru!

Email: