Impact Hub Beograd Venture Growth akcelerator

slikaNakon 3 godine rada, Impact Hub Beograd u saradnji sa Startup Wise Guys lansira akcelerator za startap preduzeća iz Srbije. Akcelerator finansiraju Impact Hub Beograd i grupa poslovnih anđela iz IHB mreže. Akcelerator je pokrenut sa ciljem da investira 50 000 eura u 5 odabranih startap preduzeća sa kojima će se raditi na rastu i širenju van granica Srbije i privlačenju stranih investicija.

“Startapovi sa kojima radimo kažu da je veliki problem pronalazak investicija za izlazak na strana tržišta. Nedostaju im potrebne konekcije i međunarodni savetnici koji će im omogućiti privlačenje pametnih investicija.”, kaže Gaia Montelatici, suosnivačica Impact Hub-a Beograd. “Pametne investicije se ne odnose samo na novac već i na znanje i konekcije iz relevantnih industrija koje će ubrzati rast i razvoj preduzeća.”

Neki od mentora koji učestvuju u akceleratoru su Dušanka Ilić (HubRiver), Michelle Messina (Explora International), Robert Osborne (The Osborne Group), Mijat Ivović (Nonus Consulting), Cristobal Alonso (Startup Wise Guys) i Lone Jensen (Startup Wise Guys).

Kome je akcelerator namenjen?

Akcelerator je namenjen svima koji ispunjavaju ove uslove:

  • Rešavaš realan problem na tržištu i kroz to stvaraš pozitivan uticaj i profit
  • Industrije od posebnog interesa su: agritech, edukacija/kultura, društvene mreže, čista energija i čista/održiva tehnologija, finansijska inkluzija, poljoprivreda, blockchain, AI i slične. Koristiš tehnologiju kako bi osigurao skalabilnost.
  • Startap vođen od strane žene (preferirano, ne obavezno). Ljudi sa različitim veštinama, ekspertizama i iskustvima u timu.
  • Preduzetništvo i startap put je za tebe dugoročno opredeljenje. U ovome si zato što voliš ono što radiš.

Tvoj startap je tvoja strast. Tvoja izlazna strategija (prodaja startapa) je dugoročna: 5-7 godina. Uz novčanu investiciju, startapovi će dobiti i potrebno znanje i radionice od stručnjaka iz Impact Hub mreže i posebno organizovane posete potencijalnim inostranim tržištima unutar Impact Hub i Startup Wise Guys mreža.

Prijave su otvorene do 20. marta 2018. godine. Više o akceleratoru i procesu prijave možete saznati ovde.