Održan seminar SEO - Search Engine Optimization

SEO seminar

 

U subotu, 22. decembra, u organizaciji Centra za razvoj karijere održan je seminar: Search Engine Optimization, u okviru kojeg su prisutni imali priliku da od jednog od najuticajnijih internet stručnjaka, Dragana Varagića, saznaju kako omogućiti visoko pozicioniranje sajta na Googlu i, samim tim, veću posećenost.


Broj učesnika na seminaru je bio ograničen, a polaznici ITAcademy, BusinessAcademy i studenti ITS-a, koji se nisu našli među najbržima i obezbedili svoje mesto na seminaru, imali su mogućnost da ga prate putem Live streama. Svi oni preneli su nam svoje impresije i utiske.


NEKI OD UTISAKA SA SUBOTNJEG SEMINARA:

Za mene su ovo bile nove informacije i pomoći će mi u lakšem pretraživanju, ali i u načinu shvatanja rejtinga i toga šta je uopšte SEO. Predavanje je bilo interesantno i razumljivo, ništa ne bih menjala.
Branislava Karna, polaznica  ITAcademy

Naučila sam da za kvalitetnu optimizaciju nije dovoljno znati samo tehnike kojima se to postiže, već je potrebno i planiranje na duže staze, kao i kvalitetan sadržaj koji daje najbolje rezultate. Dopao mi se stil predavanja, primeri iz realnog poslovanja i projekcija dugoročnog poslovanja kao posledica dobrog i lošeg poslovanja.
Milica Živković, polaznica  ITAcademy

Na seminaru sam shvatila koliko je bitno znanje iz internet tehnologije, koliko  je važno znanje o pretraživačima, kako najbolje koristiti pretraživač. Predavanja Dragana Varagića su zanimljiva, nisu suvoparna i -  ono što je najvažnije - razumljiva su i onima koji nisu upućeni u tajne računarstva. Ništa ne bih menjala.
Lidija Ivanović, polaznica BusinessAcademy

SEO slikaZahvaljujući seminaru, saznao sam kako da sajt bude među najbolje rangiranima u pretraživačima, i da je u celoj priči najbitniji kvalitet tematike kojom se sajt bavi. Što više ovakvih seminara...
Robert Varga, polaznik  ITAcademy

 Naučio sam da je kvalitet i relevantnost sadržaja nešto što je mnogo važnije od samog SEO procesa, te da ovo drugo bez onog prvog nema dugoročnog efekta. Činjenica da sam prethodna dva dana spavao po 2 sata i da sam bez ikakvih problema ispratio predavanje i u njemu aktivno učestovao govori da su dinamika predavanja, način prezentacija i materija bili vrlo zanimljivi.
Mario Tomić, polaznik  ITAcademy

Stekao sam uvid u faktore koji u ovom trenutku utiču na pozicioniranje sajta i shvatio da je
zapravo sadržaj najbitniji. Ključna ideja je više puta ponovljena, tako da su je svi učesnici dobro zapamtili.
Bojan Panjević, učesnik seminara

Prisjetio sam se nekih stvari koje sam skoro zaboravio. Ne bih ništa mijenjao. Mislim da je seminar dosta zanimljiv i koristan.
Neven Dakić, polaznik  ITAcademy

Čuo sam puno toga zanimljivog vezano za pretraživanje što nisam znao do tog predavanja,
puno korisnih informacija koje će mi najverovatnije koristiti u budućnosti.
Miloš Arsenijević, polaznik  ITAcademy

Na seminaru je napravljena i objašnjena razlika između bitnih i manje bitnih stvari na koje je potrebno obratiti pažnju. Najbitnije je da je i u web marketingu, kao i u svim drugim marketinškim metodama i alatima, potrebno krenuti od potreba kupaca, konzumenata, i prilagoditi sadržaj tako da bude zanimljiv i koristan.
Mirko Lizdek, polaznik  ITAcademy

Seminar je trajao oko tri sata, a još je nedostajalo vremena. Možda je moguće podeliti seminar u dva dela, u dva različita termina, iako to možda i nije tako zgodno, s obzirom na sadržaj predavanja. Ima ljudi koji, zbog svojih obaveza, možda ne mogu da posvete toliko vremena za praćenja seminara. Smatram da je slušanje seminara izuzetno korisno i da bi bilo šteta ako se delimično propusti. Ovo sve uzmite kao rezervnu varijantu, jer ne može se svakom udovoljiti, a da bude kalitetno predavanje.
Zoran Tonšić, polaznik  ITAcademy

Najbitnije je to da se do uspeha dolazi korak po korak, uz svakodnevni rad, a ne preko noći, kao i to da se na vrh dolazi polako, ali sa vrha pada u trenu.
Saša Nikolić, polaznik ITAcademy

Pristupačnost i jednostavnost u predavanju, razumljivo i za one koji nemaju mnogo iskustva u tome.
Vesna Ivančević, polaznica ITAcademy

Trenutno radim na novom sajtu za sopstveni biznis i mislim da će mi novosti koje sam čula svakako pomoći da što bolje plasiram svoj sajt. Dragan Varagić je sjajan predavač.
Sonja Dakić, učesnica na seminaru

Naučila sam i kroz predavanje dobila potvrdu svog prethodnog zaključka (nisam iz te struke, ali sam imala dodira sa njom) da su dobar sadržaj i aktuelan kontekst ključni i neprevaziđeni faktori za dobro pozicioniranje na pretraživačima. Kroz sagledavanje ovog osnovnog načela sa više aspekata, dobili smo celokupnu sliku o tome odakle i kako početi sa radom na SEO.
Maja Grahovac, polaznica  BusinessAcademy

DOGAĐAJI

Citat dana

Da su Rimljani bili prinuđeni da uče latinski, nikada ne bi našli vreme da osvoje svet.
Hajnrih Hajne